Nusipelniusių vilniečių rankose - Šv.Kristoforo statulėlės

Vilniaus rotušėje ketvirtadienio vakarą skambėjo sveikinimo kalbos. Čia

Renginio akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Renginio akimirka.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:18 PM

Garbingas apdovanojimas šiemet teikiamas penkioliktąjį kartą. Už nuopelnus Vilniaus kultūrai Šv.Kristoforo statulėlė įteikta džiazo festivalių „Mama Jazz“ ir kitų renginių organizatorei Juditai Bartoševičienei.

Advokatas Rolandas Valiūnas ir kontora LAWIN apdovanojimo sulaukė už dosnumą Vilniaus kultūrai. Kolekcininkas R.Valiūnas mielai skolina meno kūrinius įvairioms parodoms, jis yra Santariškių vaikų ligoninės paramos fondo steigėjas.

Vargonininkas Bernardas Vasiliauskas apdovanotas už vargonų gausmą virš Vilniaus. Jis jau du dešimtmečius yra Vilniaus arkikatedros vargonininkas, prakalbinęs didžiausius Lietuvoje Šv.Jonų ir daugybės kitų bažnyčių vargonus.

Apdovanojimu pažymėta ir Vilniaus teniso akademija, išugdžiusi ne vieną teniso talentą. Joje šio žaidimo paslapčių mokosi daugiau nei 600 įvairaus amžiaus vaikų.

Šv.Kristoforo statulėlė įteikta profesoriui Jurgiui Vanagui už didelio Vilniaus viziją. Jis nepailsdamas propaguoja dvimiesčio idėją.

Katalikiškos „Versmės“ gimnazijos direktorė Violeta Ališauskienė apdovanota už širdį, kurią mato jaunos akys. Šioje ugdymo įstaigoje kartu su sveikais vaikais mokosi neįgalieji.

Sostinės policijos viršininkui Kęstučiui Lančinskui statulėlė įteikta už saugesnį Vilnių. Mat nusikalstamumas mieste mažėja. Mažiau ir sunkių nusikaltimų.

„Už erdvę meno idėjoms“. Tokie žodžiai lydėjo įteikiant apdovanojimą Užupio meno inkubatoriui. Tai - pirmasis toks inkubatorius Baltijos šalyse, veikiantis jau daugiau nei dešimt metų.

Kunigas, profesorius Andrius Narbekovas Šv.Kristoforo statulėle apdovanotas už mokslą, tikėjimą ir saugomą gyvybę. Jis yra ne tik dvasininkas, bet ir Lietuvos bioetikos komiteto narys, buvęs chirurgas.

Vilniaus licėjui statulėlė įteikta už ateitį dabartyje. daugiau nei du dešimtmečius veikianti mokykla greitai įsitivrtino tarp stipriausių Lietuvoje ugdymo įstaigų.

„Pasakyti galima bet ką, pažvelkite į tai, ką jie padarė, - įteikdamas Šv.Kristofor statulėles kvietė Vilniaus meras Artūras Zuokas. - Neįmanoma sumeluoti poelgių. Ir šiandien Šv.Kristoforo, Vilniaus miesto ir visų keliaujančiųjų globėjo, statulėlėmis pagerbėme tuos žmones, kurių darbai kalba patys už save.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.