Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos sprendimas

„Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija 2013 m. gruodžio 16 d. sprendimu (protokolo Nr. 20) nusprendė, kad „interneto portalo lrytas.lt publikacijoje „Bankų duobkasiai mokosi ir pinga“ (2013-03-01) buvo pažeistas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 3 str. „Gerbdami žmogaus teisę gauti teisingą informaciją, žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai turi skelbti tikslias, teisingas žinias ir įvairias nuomones.

Daugiau nuotraukų (0)

lrytas.lt

Jan 1, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:31 AM

Perteikdami įvairias nuomones žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai neturi skleisti teisę ir etiką pažeidžiančių nuomonių“, 4 str. „Žinios ir nuomonės turi būti aiškiai skiriamos. Žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai privalo užtikrinti, kad nuomonė būtų reiškiama sąžiningai ir etiškai, sąmoningai neiškreipiant faktų ir duomenų“, 8 str. „Informacija turi būti renkama ir skelbiama tik etiškais ir teisėtais būdais“; Interneto portalo lrytas.lt publikacijoje „Londono stebukladarį vejasi įtarimų banga“ (2013-05-24) buvo pažeistas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 3 str. „Gerbdami žmogaus teisę gauti teisingą informaciją, žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai turi skelbti tikslias, teisingas žinias ir įvairias nuomones.

Perteikdami įvairias nuomones žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai neturi skleisti teisę ir etiką pažeidžiančių nuomonių“, 6 str. „Žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai turi kritiškai vertinti savo informacijos šaltinius, atidžiai ir rūpestingai tikrinti faktus, remtis keliais šaltiniais. Jeigu nėra galimybės patikrinti informacijos šaltinio patikimumo, skelbiamoje informacijoje tai turi būti nurodyta“, 37 str. „Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas privalo laikytis nekaltumo prezumpcijos.

Žmogų pripažinti kaltu gali tik teismas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu“, 38 str. „Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas neturi skelbti nepagrįstų, nepatikrintų, faktais neparemtų kaltinimų“; interneto portalo lrytas.lt publikacijoje „Šešėlių virš „Snoro“ – kas dieną vis daugiau“ (2013-05-29) buvo pažeistas Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 3 str.

„Gerbdami žmogaus teisę gauti teisingą informaciją, žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai turi skelbti tikslias, teisingas žinias ir įvairias nuomones. Perteikdami įvairias nuomones žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai neturi skleisti teisę ir etiką pažeidžiančių nuomonių“, 6 str.

„Žurnalistai ir viešosios informacijos rengėjai turi kritiškai vertinti savo informacijos šaltinius, atidžiai ir rūpestingai tikrinti faktus, remtis keliais šaltiniais. Jeigu nėra galimybės patikrinti informacijos šaltinio patikimumo, skelbiamoje informacijoje tai turi būti nurodyta“, 37 str. „Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas privalo laikytis nekaltumo prezumpcijos.

Žmogų pripažinti kaltu gali tik teismas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu“, 38 str. „Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas neturi skelbti nepagrįstų, nepatikrintų, faktais neparemtų kaltinimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.