Teismas išnagrinėjo P.Lukausko ieškinį B.Vėsaitei

Vilniaus miesto apylinkės teismas

P.Lukauskas atsistatydino gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B.Vėsaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
P.Lukauskas atsistatydino gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B.Vėsaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-07 12:45, atnaujinta 2018-02-17 20:59

Sprendimą šioje civilinėje byloje teismas skelbs sausio 23 dieną.

Nei ieškovas, nei atsakovė teismo posėdyje nedalyvavo - argumentus dėl ieškinio ir jo pagrįstumo išsakė šalims atstovaujantys teisininkai.

Buvęs Ūkio ministerijos valdomos viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovas P.Lukauskas Seimo narę socialdemokratę B.Vėsaitę apskundė dėl žodžių, pasakytų Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“, kur ji kalbėjo apie P.Lukausko atleidimo priežastis, esą buvo atliktas auditas ir buvo įžvelgta lėšų plovimo požymių.

Pernai gegužę iš „Verslios Lietuvos“ vadovo pareigų pasitraukusio P.Lukausko advokatė Rūta Didikė teismui sakė, kad buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija.

„Atsakovei klausimus uždavė žurnalistė - „kokių jūs jam turėjote priekaištų?“ Ir nuskambėjo konkretus atsakymus. Šis atsakovės teiginys buvo paremtas, kad atlikta ataskaita. Ji grindė tam tikrai duomenimis, ir pateikė kaip faktą, atsakydama į klausimus. Teiginys yra žinia, o ne nuomonė. Visa laida vyko apie ieškovą ir jo pasitraukimą. Žurnalistės klausimas rodo, kad atsakymas buvo apie atsakovą, ne apie įstaigą“, - kalbėjo R.Didikė.

Ji tikino, kad paskleistos žinios žemina garbę ir orumą, nes pinigų plovimas turi labai neigiamą moralinį poveikį, kalbama yra apie nusikaltimo darymą. Advokatės teigimu, jos klientas buvo apkaltintas prisidėjimu arba tokios veiklos toleravimu ar skatinimu savo vadovaujamoje įstaigoje.

Buvusiai ministrei atstovaujanti teisininkė Laura Smalinskaitė tikino, kad ieškinys grindžiamas neteisingomis prielaidomis, teiginiams suteikiama neteisinga prasmė.

„Atsakovė išdėstė kaip galimą prielaidą, kad tokia veikla reikalinga papildomo tyrimo. Teismas negali įpareigoti priversti atlyginti už nuomonę, net jei ji yra šokiruojanti. (..) Konstitucija garantuoja teisę laisvai reikšti įsitikinimus, o ieškovas - viešas asmuo. Ji nepaskleidė melagingų žinių, o individualų viešo asmens vertinimą. Jis (P.Lukauskas - BNS) buvo viešas asmuo“, - sakė politikei atstovaujanti teisininkė.

P.Lukauskas atsistatydino gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B.Vėsaitė, pasiūlymą dirbti žemesnėse pareigose arba pasitraukti. P.Lukauskas tąkart sakė nesulaukęs nė vieno priekaišto iš Ūkio ministerijos dėl jo darbo kokybės.

Kiek vėliau B.Vėsaitė priekaištavo jam, esą jis darbo metu užsiėmė asmeniniais reikalais.

Pernai gruodį naujuoju „Verslios Lietuvos“ vadovu tapo audito ir verslo konsultacijų kompanijos „Deloitte Lietuva“ verslo plėtros direktorius ir premjero visuomeninis konsultantas investicijų klausimais Mantas Nocius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.