Z.Balčytis pasiryžęs tapti partijos garvežiu

Socialdemokratų kandidatas į šalies vadovo postą Europos Parlamento narys Zigmantas Balčytis mėgina paneigti kalbas, kad būsimuose prezidento rinkimuose jis bus tik statistas, kuriam svarbiausia vėl užsitikrinti šiltą vietą Briuselyje dar penkeriems metams. 

Z.Balčytis tvirtina, kad jam nėra svarbus didelis atlyginimas Europos Parlamente.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Z.Balčytis tvirtina, kad jam nėra svarbus didelis atlyginimas Europos Parlamente.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jan 11, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:35 PM

Vienas iš partijos lyderių, sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis šeštadienį dar bandė įnešti sumaišties į ramiai vykusį LSDP tarybos posėdį. Tačiau jo kalbos, kad prezidento rinkimuose partijai turi atstovauti Algirdas Butkevičius, o ne Z.Balčytis, o partija neturi bijoti kritikuoti prezidentę Dalią Grybauskaitę, bendražygių neįtikino.

Premjerui A.Butkevičiui teko raminti įsikarščiavusį V.Andriukaitį, kuris į viešumą iškėlė senas nuoskaudas - esą į sveikatos apsaugos ministro postą iš pradžių mėginta siūlyti ne jį, o premjero patarėją Antaną Vinkų.

Prieš tai, kad Z.Balčytis taptų LSDP kandidatu prezidento rinkimuose balsavo vos vienas tarybos narys.  

Šeštadienį Vilniuje vykusiame partijos tarybos posėdyje socialdemokratai drąsino save, kad siųsdami tą patį žmogų į dvejus rinkimus jie elgiasi teisingai. Esą Z.Balčytis gali laimėti prezidento rinkimus ir dar „patempti“ Europos Parlamento rinkimų sąrašą, taip padėdamas partijai iškovoti daugiau vietų.

Tą patį kalbėjo ir pats kandidatas. Z.Balčytis tvirtino, kad jam nėra svarbus didelis atlyginimas Europos Parlamente. Jis nori tapti Lietuvos prezidentu.

"Mūsų partija turi unikalią galimybę turėti ir premjero ir prezidento postus ir pradėti įgyvendinti socalinio teisingumo politiką", - šeštadienį partiečiams sakė Z.Balčytis. 

Pirmajame rinkimų ture Z.Balčytis tikisi gauti 20-25 proc. balsų ir patekti į antrąjį rinkimų turą. Z.Balčytis sako, kad tapęs prezidentu jis praktikuotų kitokį vadovavimo stilių, nei dabar taiko prezidentė Dalia Grybauskaitė. 

„Aš esu susikoncentravęs į prezidento rinkimus, o Europos Parlamento rinkimai yra susieti su antru prezidento rinkimų turu, kada ateina daug žmonių prie balsadėžių. Manau, kad būdamas dviejuose sąrašuose aš galėčiau atkreipti dėmesį. Mūsų partijai būtų kur kas naudingiau, kad taip būtų ir mes galėtume turėti daugiau Europos Parlamento narių“, – šią savaitę žurnalistams aiškino Z.Balčytis.

Ar dalyvaudamas dviejuose rinkimuose jis elgiasi sąžiningai?

„Turiu patirties Europos Parlamento darbe ir, manau, kad rinkimų kampanijos metu partijai naudinga turėti vieningą rinkimų kampaniją. Tačiau, jei partija priimtų kitą sprendimą, aš jam paklusiu ir dalyvausiu tik vienuose – prezidento rinkimuose“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ anksčiau kalbėjo socialdemokratų kandidatas.

Šeštadienį tarybos posėdyje Visagino socialdemokratų lyderė pabrėžė netikinti kalbomis, kad Z.Balčyčio labai maži reitingai, todėl jis esą negali laimėti rinkimų. Socialdemokratė garsiai svarstė, kad kalbos, jog Z.Balčyčio niekas nežino, yra neteisingos. Esą jos skleidžiamos sąmoningai, nes dabartinė prezidentė Dalia Grybauskaitė labai bijo stipraus konkurento.   

"Mes, medžiotojai ir žvejai Z.Balčyčiui garantuojame 200 tūkst. balsų paramą", - optimizmo bandė įnešti aistringas medžiotojas, Seimo narys Bronius Bradauskas.

Kiti partijos senbuviai priminė, kad Z.Balčytis yra buvusio prezidento Algirdo Brazausko mokinys. Primename, kad Z.Balčytis dirbo A.Brazausko Vyriausybėje finansų ir susisiekimo ministru. Jį A.Brazauskas siūlė į partijos pirmininko postą. Tačiau pirmininko rinkimus 2009 m. Z.Balčytis pralaimėjo A.Butkevičiui. 

Galiausiai partijos nariams iškilo klausimas, kaip vadinti Z.Balčytį - Zigmantu ar jo antruoju vardu, kurį labiau mėgsta socialdemokratai - Povilu. Z.Balčytis partijos bičiulių paprašė jį vadinti Zigmantu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.