Kaunas skuba pasinaudoti galimybe daugiau pasiskolinti

Vyriausybei padidinus Kauno savivaldybės skolinimosi limitą miesto taryba suskubo naudotis šia galimybe – pirmajame šių metų tarybos posėdyje nuspręsta penkeriems metams imti 12 mln. litų paskolą Panemunės tilto statybai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 16, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:23 AM

Šie pinigai turėtų atitekti tiltą statančiai bendrovei „Kauno tiltai“, kuri dabar darbus atlieka savo sąskaita. Šiuo metu atlikta darbų už 35 mln. litų, o bendra projekto sąmata siekia 103 mln. litų.

Balsuoti dėl šio sprendimo nereikėjo – sprendimas priimtas bendru politikų sutarimu, tačiau kai kuriems tarybos nariai pasigedo projekto skaidrumo.

Susprogdintą avarinės būklės Panemunės tiltą planuota atstatyti šiemet, tačiau jau dabar aišku, kad dėl lėšų stygiaus automobiliai juo anksčiausiai pradės riedėti kitąmet. Dėl projekto finansavimo Kauno valdžia praėjusių metų pabaigoje aršiai susikibo su Susisiekimo ministerija, kuri šiemet pažadėjo skirti 15 mln. litų.

Taryba planuoja imti dar daugiau kaip 30 mln. litų ilgalaikių paskolų įvairiems projektams. Net 11, 5 mln. litų bus panaudota koncesijos mokesčiams. K.Petrausko gatvės rekonstrukcijai turėtų tekti 7 mln. litų, Savanorių prospekto estakados rekonstrukcijai.

Karinių oro pajėgų Paieškos ir gelbėjimo tarnybos posto perkėlimui iš Aukštosios Fredos rajono į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą numatyta skirti 4 mln. litų. Mainais už tai miesto valdžia gaus 28 hektarų ploto žemės sklypą su 5 jame esančiais statiniais.

Dar po 0,5 mln. litų atiteks Panemunės paplūdimio įrengimui ir Eigulių kempingui išplėsti.

2012 metais Kauno savivaldybės įsiskolinimai buvo pasiekę 210 mln. litų, tačiau praėjusių metų pabaigoje skolos sumažėjo iki 160 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.