Sočį galima išjungti, bet negalima atšaukti

Galite pykti ant Rusijos, kritikuoti Putiną, užjausti seksualines mažumas, netgi išjungti televizorius, kompiuterius ir išmaniuosius telefonus, bet vasario 7-ąją vistiek prasidės Sočio žiemos olimpinės žaidynės.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Jan 16, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:06 AM

Galite jas vadinti Rusijos propagandos įrankiu, Putino žaidynėmis, korupcijos paminklu, bet iki vasario 23-iosios (kyla abejonių, ar tai sutapimas, žinant šios dienos kaip Armijos dienos sureikšminimą Rusijoje) pasaulis nepaliaujamai kartos: Sočis, Sočis, Sočis...

16 dienų Juodosios jūros kurorto priemiestyje Adleryje ir kalnų kurortuose Krasnaja Polianoje bei Roza Chutore visas politines ir ekonomines kalbas užgoš sporto aistros, kurios įtrauks milijonus žmonių visame pasaulyje.

Lietuva bus viena iš beveik šimto pasaulio valstybių, kurios geriausi atletai savo rungtyse stengsis parodyti viską, ką moka geriausiai.

Nors įvairių šalių (ir Lietuvos) politikai tiesiogiai ir užuominomis siunčia Rusijai signalus, kad netiki Sočio pasaka ir nenori patirti rusiško svetingumo, nė vienas sportininkas (nei Lietuvos, nei likusio pasaulio) dar nepasakė, kad atsisako vykti į Sočį. Tikėtina, kad ir nepasakys, nes daugeliui jų tai yra sportinės karjeros viršūnė. Svajonės išsipildymas. Šansas patekti į istoriją. Turėti ką papasakoti savo vaikams ir anūkams.

Lietuvos olimpinėse rinktinėje tikriausiai bus 9 sportininkai, ir tai yra visų laikų didžiausia mūsų šalies delegacija žiemos olimpinėse žaidynėse. Nors prieš keletą metų vienas šalies sporto vadovas siūlė numarinti žiemos sporto šakas, jos nemirė!

Ledo šokėjai Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias yra ryškiausi Lietuvos delegacijos šviesuliai, nes vien dėl savo sporto šakos specifikos ilgiausiai šmėžuos ekranuose.

Šią savaitę Budapešte vykstantis Europos čempionatas yra nuostabi galimybė pamatyti, ko galime tikėtis ant olimpinio ledo. Nors nė vienas Lietuvos televizijos kanalas nesusizgribo įsigyti transliacijų teisių (netikėjo, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė suteiks pilietybę?), pasiknaisiojus po internetą buvo galima surasti tiesioginį vaizdą iš Vengrijos. Iš tas vaizdas tikrai nenuvylė!

Prisipažįstu, visada atsargiai vertinu optimistines trenerių kalbas prie varžybas ir dažniausiai būnu teisus, bet trumpojoje programoje D.Stagniūnas ir I.Tobias pasirodė geriau, nei tikėjausi. Nei jiems, nei treneriams nereikia teisintis, kad trūko laiko, pinigų ar buvo kitų rūpesčių. Na, liko tik tradicinis pasibėdavojimas, kad „nebuvo Lietuvos teisėjo“. Betgi Sočyje bus!

Ant Budapešto ledo šoko tikrai aukšto lygio pora, kurios neslėgė pilietybės našta. O jei jau dar kartą užsiminiau apie šį sporto šakos išskirtinį bruožą, tai suskaičiavau: Europos čempionate iš 29 porų ledo šokiuose tik trylikoje abu sportininkai yra gimę toje šalyje, kuriai dabar atstovauja. Vadinasi, lietuviai priklauso daugumai, panašu, kad taip bus ir Sočyje, kur varžysis tik 24 geriausios pasaulio poros.

Pirmasis 2014-ųjų startas parodė, kad D.Stagniūnui ir I.Tobias iškelta užduotis olimpinėse žaidynėse grumtis dėl 10-15 vietų yra realus jų meistriškumo taikinys.

Lietuvos atstovus Sočyje gali aplenkti po dvi JAV ir Kanados poras, prisidės nedalyvaujanti geriausia Prancūzijos pora, o titulą ginantys rusai pakeis vieną Europos čempionate dalyvaujančių porų. Vadinasi, galima kristi maždaug 5 pozicijomis palyginus su šiuo Europos čempionatu, bet galbūt pavyks kam nors ir atsirevanšuoti?

Vaizdų iš Sočio tikrai nereikės medžioti internete, nes pirmąkart Lietuvoje olimpines varžybas rodys net keli kanalai, o „Lietuvos ryto“ televizija kasdien transliuos net po 15 valandų olimpinių startų.

Liko 21 diena. Dar galite suspėti įsigyti naują televizorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.