F.Hollande‘as, jo meilužė ir „klaida 404“

Pagal seną kaip Prancūzija politinę tradiciją, svetimavimas – valdovo teisė ir priedermė.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Brazauskas

Jan 17, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:38 AM

Šelmis prezidentas Francois Hollande‘as savaip tai nuspalvino. Socialistas Francois Mitterand‘as skrisdavo pas meilužę su prezidento sraigtasparniu, o F.Hollande‘as pasirodė didesnis socialistas — atvykdavo pas mylimąją Julie Gayet kukliu triračiu mopedu, įeidavo pro duris užsivožęs saugos šalmą, kad nesimatytų veido. Tikra geležinė kaukė.

Sklinda gandas, kad prezidento F.Hollande‘o mylimoji nėščia. Jeigu gims tas meilės kūdikis, jo ar jos laukia karališkojo bastardo garbė – kaip F.Mitterand‘o nesantuokinės duktės Mazarin‘os, kuri stovėjo prie tėvo karsto kartu su santuokoje gimusiais prezidento vaikais.

F.Hollande‘o oficialios sugyventinės su vaikais rikiuojasi taip: pirmoji – 2007-aisiais pralaimėjusi prezidento rinkimus Ségolène Royal, apie kurią lietuviški šaltiniai porina, kad 1970 m. ji pradėjo bendrą gyvenimą su Nacionalinės administravimo mokyklos vakarėlyje sutiktu būsimuoju mokesčių inspekcijos referentu F.Hollande‘u ir jiems gimė Thomas, Clémence, Julienas, Flora; pastaroji būtų, anot angliškų šaltinių, einamoji sugyventinė — Valerie Trierweiler su trimis pono Deniso Trierweiler vaikais; trečioji – žmogų su motociklininko šalmu priiminėjusi J.Gayet su dviem vaikais, kurių tėvas – Santiago Amigorena, ir tuo, kurį, galbūt, pagimdys nuo F.Hollande‘o.

Trys moterys, 10 vaikų, pusės jų tėvas – dabartinis Prancūzijos prezidentas. Ir nė su viena jis oficialiai nesusituokęs. Štai taip socialistai cementuoja šeimos institutą.

Prezidento protokolo tarnyba netrukus patikslins, kas yra prezidento current girlfriend, ir V.Tierweiler, galbūt, teks išsikraustyti. Matyt, ją derėtų vadinti kadenciją baigiančia sugyventine.

Prancūzų politinės aukštuomenės papročiai žavūs tuo, kad valstybės vadovo oficialių partnerių kūnai keičiasi visuomenei neprieštaraujant ir be didelio vargo. F.Hollande‘o reitingai ėmė augti.

Prancūzai supranta, kad aukščiausiam valstybės pareigūnui vykdant priedermes nepakanka vien pareiginės instrukcijos, reikia dar ir mylinčio partnerio. Pamoka tiems kraštams, kuriuose valstybės vadovas laikomas vien įkūnyta priesaika.

Beje, stiprindamas šeimynines vertybės, F.Hollande‘as pasirašė įstatymą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų. Įstatymas turi numerį – 404. Žinantiems, ką reiškia interneto pranešimas „klaida 404“, toks numeris turėtų kelti negerą nuojautą. Nežinantiems paaiškinu - adresatas nerastas, paieška nepavyko.

„Laisvoji banga“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.