„Tvarkiečių“ dėlionės - jei ne R.Paksas, tada P.Gražulis

Jei europarlamentaras Rolandas Paksas negalėtų, o aplinkos ministras Valentinas Mazuronis nenorėtų dalyvauti prezidento rinkimuose, į juos „tvarkiečiai“ gali išsiųsti Petrą Gražulį.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jan 18, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:22 AM

Galimybė pakeisti R.Paksą prezidento rinkimuose gali atsiverti P.Gražuliui, jei valdantiesiems pritrūks balsų priimti Konstitucijos pataisą, kuri priesaiką sulaužiusiam politikui leistų vėl siekti aukščiausio posto, rašo „Lietuvos rytas".

Net patys „tvarkiečiai“ pripažįsta, kad nepalenkus į savo pusę opozicinių konservatorių ir liberalų surinkti 94 balsus, kurių reikia Konstitucijos pataisai priimti, greičiausiai nepavyks.

Negana to, gali susvyruoti ir kairieji. Apie tai, kad jų gretose nėra visiško sutarimo, kaip balsuoti dėl R.Pakso, socialdemokratai šią savaitę prasitarė susitikę su konservatorių lyderiais.

Dėl koalicijos partnerių elgesio nėra tikri ir „tvarkiečiai“. Jie įtaria, kad socialdemokratai esą nuspaudė stabdžius, nes R.Pakso dalyvavimas prezidento rinkimuose gali būti nepalankus jų kandidatui Zigmantui Balčyčiui.

„Tvarkos ir teisingumo“ atstovų teigimu, visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad R.Paksas turėtų daugiau galimybių patekti į antrąjį turą nei Z.Balčytis.

Šios apklausos esą gana palankios į protesto balsus pretenduojančiam P.Gražuliui, todėl partijoje svarstoma ir jo kandidatūra. Juolab kad kartą prezidento rinkimuose jau dalyvavęs vienas „tvarkiečių“ lyderių V.Mazuronis labiau norėtų patekti į Europos Parlamentą.

Tačiau P.Gražulis, vakar kalbėdamas su „Lietuvos rytu“, vylėsi, kad užteks balsų Konstitucijos pataisai priimti, o jei ne – dėl prezidento posto teks grumtis V.Mazuroniui: „Ministras tik branginasi aiškindamas, kad nenorėtų eiti į prezidento rinkimus. Bet jei reikės, tai ir eis.“

Paklaustas, kaip vis dėlto vertintų savo galimybes šalies vadovo rinkimuose, skandalais pagarsėjęs P.Gražulis atsakė: „Aš esu realistas – neskraidau padebesiais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.