Smurto ir nelaimių protrūkis. O kas bus toliau? (balsavimas)

Lietuvą užplūdo smurto ir nelaimių banga. Tėtis, su vaikais dieną žaidęs kieme ir lipdęs sniego senį, vakare šešiasdešimčia dūrių tų pačių vaikų akivaizdoje nužudo savo žmoną. Du menininkai, susėdę prie plovo išgeria, paryčiui vienas negyvas, kitas – areštinėje. Dar išgirdome apie smurtą mados elito šeimoje, apie skaudžią avariją, nusinešusią močiutės ir anūkės gyvybes. Kas čia darosi? Apie tai jau šiandien 22 val. laidoje „Nuoga tiesa“ tiesiogiai per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 1:37 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:52 AM

Astrologė Palmira Kelertienė dar prieš naujuosius prognozavusi smurto protrūkį, teigia, kad jos prognozės pildosi. Nepalanki planetų padėtis, anot jos, išbalansuoja ir stimuliuoja smurtui psichinius ligonius, alkoholikus, narkomanus, politinius ir religinius fanatikus. O balandį esą bus dar blogiau. „Lieka tik melstis“, – vienintelę išeitį siūlo astrologė.

Psichologas ir Vyrų krizių centro direktorius Arūnas Kuras teigia, kad smurtas – kasdienybė. O tai, kad pastaruoju metu žiaurios istorijos sekė viena po kitos – tik atsitiktinumas ir nieko daugiau. „Žiniasklaidoje nagrinėjami tik patys žiauriausi atvejai arba tie, į kuriuos įsipainioja žinomi žmonės. Šiuo atveju jie tampa lyg atpirkimo ožiai, nes nauda ta, kad jų istorijos padeda atkreipti visuomenės dėmesį į pačią problemą apskritai“, – teigia specialistas. A. Kuras, beje, dirba ir su smurtautojais, jis veda smurto valdymo kursus.

Tačiau ar tikrai smurto protrūkį galima paaiškinti tik racionaliai? Laidos „Nuoga tiesa“ žiūrovai turės progą nusikelti į Ukmergę, kur vaikų akivaizdoje buvo nužudyta jų motina. Ką apie tai mąsto įtariamo žudiko tėvas, brolis?

Ilgą laiką visuomenę savo elgesiu stebinęs Seimo narys Egidijus Vareikis paaiškins, kodėl jis smurtą prieš žmoną ir asocialų elgesį paaiškina liga – depresija. E. Vareikiui padėjęs atsitiesti psichiatras Raimundas Aleknas teigs, kad smurtautoją užaugina ne kas kitas o tėvai, mokykla.

Su konfidencialumo sąlyga laidoje kalbės ir žiauraus vyro smurto auka, su vaikeliu besislapstanti viename iš Lietuvos vaiko ir motinos pensionatų. „Ilgai mušęs ir žeminęs, jis dabar vėl geruoju ir bloguoju kalbina mane grįžti“, – tikins moteris.

Žurnalistas Arkadijus Vinokuras yra vienas iš tų, kuriam vaikystėje teko patirti ir matyti tėvo smurto protrūkius. Kaip visa tai paveikė jo gyvenimą?

Vilniaus motinos ir vaiko pensiono direktorė Nijolė Dirsienė yra padėjusi ne vienai nuo smurtaujančio vyro pabėgusiai moteriai. Ji į laidą „Nuoga tiesa“ šį vakarą atvyks su savo globotine, kuri pasirengusi pasidalinti savo skaudžia patirtimi, kad kitos vyrų pažeminimą kenčiančios moterys galėtų greičiau apsispręsti.

„Smurtą patiria ir vyrai, tik bijo apie tai garsiai kalbėti“, – teigs Vyrų krizių ir informacijos centro įkūrėjas Algirdas Meškauskas. Gal atėjo metas garsiai pranešti visuomenei, kad vyrai irgi verkia?

Vasarį lrytas.lt skelbia prieš agresiją artimoje aplinkoje ir kviečia pasidalinti savo patirtimi.

Daugiau informacijos.

Apie visa tai tiesioginėje diskusijų laidoje „Nuoga tiesa“ su žurnaliste Rūta Janutiene jau šį, ketvirtadienio, vakarą 22.00 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Savo temas ir komentarus galite siūlyti „Nuogos tiesos“ redakcijai tel.: 8 5 2657343.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?