Padėka už ledo areną – tušti buteliai ir išarta stadiono veja

Tušti alaus bei vyno buteliai, nuorūkos ir net panaudoti sargiai – tokiomis „dovanėlėmis“ atsilygina panevėžiečiai grupei ledo ritulio entuziastų, Panevėžyje įrengusių atvirą ledo areną, kuria gali naudotis visi norintys. Tokių šiukšlių mėtytojus pranoko vandalai – prieš kelias dienas jie išmušė skylę šios ledo aikštelės borte ir automobiliais pridarė „saulučių“ ant greta esančio Aukštaitijos stadiono vejos.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jan 24, 2014, 9:32 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:19 AM

Manoma, kad stadione ir ledo arenoje kažkas pasidarbavo naktį iš pirmadienio į antradienį. Pasinaudoję, kad vartai į Aukštaitijos stadioną iš Marijonų gatvės pusės buvo iškelti pašalo ir jų vidinė spyna nebeatliko savo funkcijos, ratuoti chuliganai įvažiavo į stadiono teritoriją ir ėmė sukti „saulutes“ ant vejos.

Manoma, kad futbolininkų vietą buvo užėmę du automobiliai – likę dviejų skirtingų pločių padangų žymės. Nors žemė sukaustyta pašalo, jau dabar matyti, kad vietomis nuo prasikasančių automobilių padangų žolė gana smarkiai išdraskyta. O tikroji kruopščiai šiltuoju metų laiku prižiūrimai stadiono vejai padaryta žala paaiškės pavasarį, kai augalai pradės vegetuoti.

„Tikimės, kad didelių nuostolių stadionui nepadaryta. Tačiau tai mums rimtas perspėjimas dar labiau susirūpinti stadiono apsauga“, – sakė Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Saulius Raziūnas. Ant vartų į stadioną jau atsirado papildoma pakabinama spyna, tačiau rimtesnei apsaugai – pavyzdžiui, teritorijoje įrengti vaizdo stebėjimo kameras – pinigų centras neturi.

Už tai jau žinoma, kad vandalų pasilinksminimas greta stadiono vos prieš savaitę, sausio 19 dieną atidarytoje atviroje ledo aikštelėje kainuos maždaug 600 litų. Tiek kainuos vienas naujas borto segmentas, kuriuo teks pakeisti sugadintą chuliganų.

Kaip sakė Panevėžio ledo ritulio klubo „Olimpas“ vadovas Artūras Blažinskas, skylė viename iš specialaus plastiko pagamintame borto segmente pastebėta antradienį. „Specialiai kažkuo buvo išmušta skylė, tikrai ne netyčia atsitrenkus pažiūžomis į bortą“, įsitikinęs A.Blažinskas, kartu su bendraminčiais įrengęs šią aikštelę. Panaši aikštelė Panevėžyje pastarąjį kartą buvo įrengta maždaug prieš 2 dešimtmečius.

A.Blažinskas apgailestauja, kad panevėžiečiai užuot džiaugęsi galimybe nemokamai pačiuožinėti šioje ledo aikštelėje, pridaro kiaulysčių. Pavyzdžiui, palieka daugybę šiukšlių – tuščių alaus, vyno butelių, nuorūkų ir netgi sargių. „Deja, tokia žmonių kultūra“, – sako ledo ritulio entuziastas.

Tačiau „olimpiečiai“ nenuleidžia rankų. Pavyzdžiui, ateinantį sekmadienį (sausio 26 dieną), 18 val. organizuoja diskoteką ant ledo ir susirinkusiems žada smagų renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.