Ministro patarėjas E.Raistenskis apskundė nepalankų teismo sprendimą dėl interesų konflikto

Vidaus reikalų ministro Dailio Alformso Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis apskundė Lietuvos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 26, 2014, 12:42 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:24 AM

Pernai liepą VTEK pripažino, kad ministro patarėjas E.Raistenskis nusižengė įstatymui, dalyvaudamas ministerijoje vykusiuose pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su jo kita darboviete - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). Joje E.Raistenskis šiuo metu nebedirba.

Vilniaus apygardos administracinis teismas gruodį atmetė E.Raistenskio skundą - teismas nusprendė, kad jis suvokė interesų konfliktą, bet priemonių nusišalinti, kaip numato įstatymas, nesiėmė.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė BNS šią savaitę patvirtino, kad yra gautas E.Raistenskio apeliacinis skundas. Jos teigimu, skundo nagrinėjimo data dar nepaskirta.

Pirmos instancijos teismui atmetus E.Raistenskio skundą, ministras nekeičia pozicijos dėl interesus supainiojusio patarėjo. Kaip BNS informavo ministro atstovas spaudai Valdas Kaminskas, politinio pasitikėjimo pareigas einantis E.Raistenskis vis dar turi ministro pasitikėjimą. Be to, vis dar laikomasi nuostatos, kad naujas konkursas dėl ministerijos kanclerio posto kol kas nebus skelbiamas.

Pernai birželį skelbtą kanclerio konkursą laimėjo E.Raistenskis, bet VTEK sprendimas jam užkirto kelią kilti karjeros laiptais - vienus metus jis negali būti skirtas į aukštesnes pareigas. Kanclerio pareigas laikinai paskirta eiti ministerijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorei Ilonai Pileckienei.

„Šis įsakymas (dėl I.Pileckienės laikino skyrimo į kanclerio pareigas - BNS) galioja 1 metus ir jo keisti anksčiau laiko neketinama“, - teigė V.Kaminskas.

VRM anksčiau yra pranešusi, kad kol E. Raistenskis bylinėsis dėl VTEK sprendimo, Vidaus reikalų ministerijos kancleriu jis nebus skiriamas, tačiau nebus skelbiamas ir naujas konkursas į šias pareigas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas šių metų liepos 25 dieną nutarė netenkinti ir kito E.Raistenskio prašymo - dėl reikalavimo užtikrinimo priemonės taikymo, kad būtų stabdomas VTEK sprendimo galiojimas, kol bus išnagrinėtas jo skundas dėl šio sprendimo panaikinimo. Spalio 16 dieną analogišką nutartį priėmė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.