Studijų parodoje - geriausių Lietuvos darbdavių patirtis

Ketvirtadienį Lietuvos parodų ir

Studijų parodoje vyks daugiau nei 170 edukacinių renginių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Studijų parodoje vyks daugiau nei 170 edukacinių renginių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 9:26 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:59 PM

Studijų parodoje vyks daugiau nei 170 edukacinių renginių, kurių metu bus pristatomos brandos ir stojamųjų egzaminų aktualijos, vyks susitikimai su Švietimo ir mokslo ministerijos, Lietuvos mokymo įstaigų atstovais, gerąja praktika dalinsis jaunieji verslininkai, moksleiviams prisistatys Lietuvos darbdaviai, o pasirengti ateities planavimui padės karjeros konsultantai ir psichologai, informuoja Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

„Parodos renginių tikslas – įkvėpti, motyvuoti, skatinti jaunimą mąstyti kryptingai, išgryninti savo stipriąsias puses ir geriau pažinus savo poreikius ir galimybes rinktis patinkančias specialybes ir profesijas, kurios ateityje garantuos mėgstamą darbą ar paskatins kurti nuosavą verslą“, - sakoma ministerijos pranešime.

Parodoje dalyvaus per 190 mokymo organizacijų iš 13 pasaulio šalių. Tai Lietuvos universitetai, kolegijos, profesinės mokyklos, taip pat kalbų kursus rengiančios bendrovės, užsienio mokymo įstaigos, Lietuvos verslo įmonės, karjeros konsultantai, moksleivių ir studentų sąjungos, neformalaus švietimo organizacijos, „startuoliai“, pradėję savo verslą nuo mokyklos suolo.

Šiemet aukštosios mokyklos ne tik prisistatys, bet ir pademonstruos naujausius mokslo laimėjimus. Pavyzdžiui, parodoje bus demonstruojami kosminių palydovų LituanicaSAT-1 ir LITSAT-1 prototipai, jų kūrėjai pasakos apie šio pilotinio palydovo kūrybos procesą ir pirmą misiją kosmose.

Taip pat bus galima pamatyti, kaip veikia 3D spausdintuvas, šešiakojis robotas-voras, atliekantis tyrimus sunkiai prieinamose vietose, prietaisas, per atstumą leidžiantis nustatyti žmogaus tapatybę, pirmoji pasaulyje elektroninė nosis, gebanti tiksliai nustatyti maisto produktų kokybę ir šviežumą, žvilgsniu ir mintimis valdomas kompiuteris ir kt.

Parodoje dalyvaus daugiau negu 70 profesinio rengimo mokyklų ir profesinio mokymo centrų. Norintieji galės ne tik sužinoti apie perspektyviausias specialybes, paklausiausius amatus, bet ir praktiškai juos išbandyti: ardyti automobilį, pakeisti ratus, lituoti, drožinėti, suteikti pirmąją pagalbą, radijo ryšiu perduoti SOS signalą, surišti jūreivišką mazgą.

Bus galima išmoks užminkyti tešlą duonai, gaminti ledus ar šokoladą. Parodos metu taip pat veiks podiumas, kuriame profesinių mokyklų mokiniai rengs barmenų šou, demonstruos drabužių kolekcijas, šukuosenas.

Parodą atidarys prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tris dienas vyksiančią parodą organizuoja ŠMM ir „Litexpo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.