Norite tapti naujienų portalų dalimi? Rašykite

Lėtą šeštadienio rytą ištikimiausi smalsuoliai rinkosi šalia „Lietuvos ryto“ stendo parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Feb 8, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:44 PM

„Idėjų inkubatoriuje“ portalo lrytas.lt redaktorius Liudas Dapkus klausytojus traukė pranešimu „Kaip jūs galite tapti portalo naujienų kūrėjais?“. Redaktorius teigė, kad seniau visuomenė ir žiniasklaida tarsi buvo du atskiri dalykai, o dabar žiniasklaida ir yra kuriama visuomenės.

„Aplink vyksta įdomūs reiškiniai. Dabar žmogaus parašyta žinutė tinkle „Twitter“ sukelia didesnį ažiotažą, nei rašinys žiniasklaidoje“, – apie naujus medijų procesus kalbėjo L.Dapkus.

Susirinkusieji salėje įdėmiai klausėsi redaktoriaus pastabų dėl kai kurių straipsnių aktualumo. Pristatyme L.Dapkus itin daug dėmesio skyrė kitos redaktorės, Gabrielės Burbienės, socialinių iniciatyvų rubrikai „Bendraukime“.

„Matant, kokio didžiulio populiarumo susilaukia kai kurie skaitytojų atsiųsti rašiniai, tampa aišku, kiek mažai kartais žiniasklaida gali užkabinti to, kas yra aplink mus“, – visuomenės balso svarbą pabrėžė redaktorius.

Po pristatymo „Lietuvos ryto“ stende smalsuoliai galėjo susitikti su neseniai iš Kijevo grįžusiu žurnalistu Dovydu Pancerovu ir slapčiausius Lietuvos kampelius išmaišiusiu bei Kijevo įvykius priešakinėje sukilėlių linijoje įamžinusiu fotografu Vidmantu Balkūnu.

Moksleiviai net iš aštuntų klasių jau klausinėjo apie tai, kaip tapti populiariu žurnalistu, kaip atpažinti tai, kas svarbu ir aktualu. Žurnalistai vaikams pasakojo apie tai, kad šiais laikais geras tinklaraštininkas gali prilygti pusei redakcijos, tad svarbu domėtis viskuo ir tiesiog daug rašyti. Tokiu būdu įgyta patirtis, anot jų, gali pravesti stojant į universitetą, ieškant praktikos vietų.

V.Balkūnas besiklausantiems teigė, kad ne tiek svarbu, kur ir kokius mokslus baigi, nes žymiai daugiau reikšmės turi tavo patirtis ir turimas akiratis. „Reikia tiesiog bandyti daryti tai, kas yra įdomu nacionalinei spaudai, mūsų visuomenei“ – moksleiviams patarimus žarstė žurnalistai.

D.Pancerovas su redaktoriumi diskutavo apie pačią redakcijos koncepciją. „Žmonės yra socialiniai gyviai, jiems reikia bendrauti, kalbėti. Pati didžiausia laimė ir malonumas mūsų darbe būna tada, kai idėja yra bendrai suformuojama kolegų rate“ – apie žurnalistinio darbo džiaugsmus klausytojams aiškino L.Dapkus.

Portalo lrytas.lt žurnalistai moksleivius ir studentus kvietė rašyti ir fotografuoti, ir turimą medžiagą nebijoti siųsti portalui. Smalsuolius jie motyvavo galimybe būti išpublikuotiems ir gauti vietą praktikai, kadangi „Lietuvos ryto“ grupė yra pripažinta tam patraukliausia vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.