Z.Balčytis į rinkimų kovą stos su bokso pirštinėmis

Prasideda kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidento postą kelionės po Lietuvą. Šeštadienį oficialią savo rinkiminės kampanijos pradžią paskelbė socialdemokratų partijos iškeltas kandidatas Zigmantas Balčytis, taikantis ne tik į šalies vadovo kėdę, bet ir neslepiantis ambicijų dar vienai kadencijai likti Europos Parlamente.

Z.Balčytis iš kraštiečių gavo netikėtą dovaną - bokso pirštines.<br>E.Petkutės nuotr.
Z.Balčytis iš kraštiečių gavo netikėtą dovaną - bokso pirštines.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Feb 8, 2014, 5:51 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:35 PM

Agitacijos startui politikas pasirinko savo gimtąjį kraštą – pamarį. Jau pirmąją oficialios rinkiminės kampanijos dieną Z.Balčytis apsilankė Šilalės rajone bei gimtajame mieste – Šilutėje.

Renginys - be dainų

Į kultūros centrą iš arti pamatyti savo kraštietį politiką susirinko būrys šilutiškių. Kai kurie, įžengę pro duris ir sužinoję, kad nebus nei vaišių, nei koncerto, nusivylę išėjo namo.

Koncertai ir furšetai gali būti pripažinti rinkėjų papirkimu, tad Rinkimų įstatymas tai draudžia. Z.Balčyčio komanda neslėpė, jog į politiko susitikimą su kraštiečiais norėjo pakviesti Z.Balčyčio gerą pažįstamą atlikėją Žilviną Žvagulį, tačiau to daryti nesiryžo baimindamiesi sankcijų.

Į Šilutės kultūros ir pramogų centrą susirinkę žmonės nepamatė ir vaišėmis nukrautų stalų, kaip buvo įprasta anksčiau. Juos pasitiko raudonais šalikais pasipuošusios jaunosios socialdemokratų partijos narės, kiekvienam įteikusios po suvenyrą su Z.Balčyčio atvaizdu.

Į susitikimą su kraštiečiais Z.Balčytis atvyko lydimas gausios partiečių komandos. Kartu su juo į salę žengė Seimo nariai Irena Šiaulienė bei Artūras Skardžius, socialdemokratų partijos garbės pirmininkas Česlovas Juršėnas, Ministro Pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas Remigijus Motuzas bei partijos Šilutės skyriaus pirmininkas Alvydas Šimelionis.

Purvo drabstyti nesirengia Partijos kolegos negailėjo pagyrų kandidatui į prezidento postą Z.Balčyčiui. Č. Juršėnas kaip svarbiausius jo bruožus išskyrė sąžiningumą ir principingumą priimant sprendimus, I.Šiaulienė Z.Balčytį vadino atsakingu ir padoriu, A.Skardžius pabrėžė santūrumą ir teisingumą.

Pats Z.Balčytis teigė nesirengiantis imtis dabartinės prezidentės kritikos ir kitų oponentų vanojimo taktikos. Jam esą kur kas labiau priimtina kalbėti apie tai, ką pats žada nuveikti.

„Galėjau gyventi žymiai lengviau ir ramiau, bet keliaudamas po Lietuvą pamačiau, kad žmonės gyvena kitaip. Esu nusiteikęs kovoti ir nugalėti“, - sakė europarlamentaras.

Gavo bokso pirštines

Vienu iš svarbiausių savo kaip šalies vadovo uždavinių jis laikąs santykių su artimiausiais kaimynais gerinimą, pagalbą šalies verslui, didesnę paramą žemės ūkiui, skatinti įvairių energijos rūšių gamybą Lietuvoje.

Z.Balčytis atvirai pareiškė palaikantis euro įvedimą Lietuvoje bei pasisakantis už žemės pardavimą užsieniečiams: „Piliečiai turi teisę išreikšti savo nuomonę referendumu, tačiau aš negaliu meluoti – stodami į Europos Sąjungą mes prisiėmėme kai kuriuos įsipareigojimus. Mainais kiekvienu nauju finansavimo laikotarpiu gauname dviejų nacionalinių biudžetų dydžio – 45 mlrd. litų paramos. Jeigu referendumas įvyks, mes šių išmokų neteksime, nebegalėsime gaminti konkurencingos produkcijos, tai reiškia, kad į šalį plūs pigesnė lenkiška ir latviška produkcija – kaimynai tik trins rankomis“, - Europos Sąjungos narystės privalumus aiškino Z.Balčytis.

Linkėdami sėkmingos rinkiminės kovos kraštiečiai politikui padovanojo teisingą kryptį rodantį pamario krašto simbolį – vėtrungę, o šilutiškis, praeityje garsus boksininkas, o dabar Londono olimpinių žaidynių prizininko Evaldo Petrausko treneris Vincas Murauskas Z.Balčyčiui padovanojo bokso pirštines.

Politikas pažadėjo, kad jeigu bus išrinktas šalies prezidentu, pirmasis jo vizitas bus gimtajame mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.