P.Gražulis į baseiną šokinės be Seimo leidimo

Išsigandęs maudynių su kolege Birute Vėsaite Vokietijos kurorto Baden Badeno pirtyse „tvarkietis“ Petras Gražulis ryžosi šokti į baseiną naujoje komercinės televizijos pramoginėje laidoje. Beje, Seimo etikos sargai to daryti P.Gražuliui neleido.

P.Gražulis ryžosi šokti į baseiną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
P.Gražulis ryžosi šokti į baseiną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 11, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:08 AM

Laidos „Šuolis“ rengėjai dar prieš mėnesį kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, kad ji paaiškintų, ar neįvardytas Seimo narys galėtų dalyvauti šiame projekte. Komisija buvo vieninga ir nutarė, kad parlamentarui dalyvauti pramoginiuose projektuose nedera.

Paaiškėjo, kad tas neįvardintas Seimo narys yra P.Gražulis. Jis yra ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys.

Parlamentaras, laidoje debiutuosiantis šią savaitę, portalui lrytas.lt teisinosi nebuvęs komisijos posėdyje, kai buvo svarstomas jam aktualus klausimas.

„Aš dalyvausiu tik kaip svečias. Šoksiu į baseiną tik vienoje laidoje – nebūsiu nuolatinis dalyvis“, – aiškino politikas.

Paklaustas, kodėl jis sutiko dalyvauti tokioje laidoje, Seimo narys aiškino buvęs ilgai kalbinamas.

„Vieną kartą atsisakiau. Po to vėl įkalbinėjo. Ko nepadarysi dėl rinkėjų“, – aiškino P.Gražulis.

Praėjusį penktadienį jis išplatino pranešimą spaudai esą viešėdamas Baden Badene jis atsisakė nuogas eiti į pirtį su kolege Birute Vėsaite. Laidos „Šuolis“ rengėjai kuklųjį P.Gražulį nuramino, kad šokti į baseiną jis galės mūvėdamas glaudes.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas Valentinas Stundys sako, kad komisija negali uždrausti Seimo nariui dalyvauti pramoginiuose projektuose.

„Mes tik pareiškėme, kad nerekomenduojame to daryti. Tai grindžiame Konstitucinio teismo išaiškinimu, kad Seimo nariai neturi dalyvauti projektuose, kurie nesuderinami su tiesiogine parlamentaro veikla“, – sakė V.Stundys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.