V.Jukna ir J.Milius vyks į Maskvą

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius trečiadienį vyks į Maskvą, kur pristatys priemones, kurių ėmėsi Lietuva, kovodama su šalyje aptiktu afrikinio kiaulių maro virusu.

Žemės ūkio ministras V.Jukna.<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministras V.Jukna.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 4:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:01 AM

„Mes tiesiog diskutuosime (tik noriu atkreipti dėmesį, kad tai yra jau visos Europos kompetencijos sritis). Be abejo, mes pristatysime, kokių biosaugos priemonių jau ėmėmės, kokių planuojame imtis (...). Norime pristatyti, kur sustiprinome kontrolę, ir, be abejo, kalbėti apie galimybes išvengti šio susirgimo“, – trečiadienį žurnalistams sakė V.Jukna.

Ministras neatmetė tikimybės, kad netrukus gali būti plečiama afrikinio kiaulių maro buferinė zona.

Rusija kiaulienos importą iš Lietuvos apribojo sausio 25 d., o praėjus dar penkioms dienoms buvo uždrausta įvežti kiaulieną iš visos Europos Sąjungos.

Afrikinio kiaulių maro užkratas buvo sausio 29-ąją aptiktas Šalčininkų, Alytaus ir Varėnos rajonuose nušautuose šernuose. Sausio 29-ąją Vyriausybė nusprendė šešiose Pietų Lietuvos savivaldybėse – Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Šalčininkų, Trakų rajonų ir Druskininkų – įvesti valstybės lygio ekstremalią padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės