Važinėdami po Vilnių žmonės palaikė Ukrainos opoziciją

Šeštadienį dėmesio Ukrainai Vilniuje buvo kaip niekada daug. Ukrainos opozicinis judėjimas pagerbtas sostinės Užupio respublikoje. Į gatves su Ukrainos vėliavomis išvažiavo dešimtys automobilių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:47 AM

Pirmoji akcija – AutoMaidan’o automobilių kolona. Kaip ir praėjusį savaitgalį, visi norintys dalyvauti šioje akcijoje, kurios metu Ukrainos, Lietuvos ir Europos Sąjungos simboliais pasipuošusi automobilių kolona važinėjo Vilniaus gatvėmis, vidudienį rinkosi prie "Siemens“ arenos.

Automobilių kolona pagrindinėmis miesto gatvėmis pajudėjo į Užupį. Čia buvo atidengta Užupio Respublikos Konstitucija ukrainiečių kalba. Tai yra 19 kalba, kuria ant vieno namo sienos užrašyta šio rajono Konstitucija.

Lietuvos ukrainiečiai minėjimo metu atliko valstybinį Ukrainos himną, tradicines tautos dainas.

„Užupio Respublika visuomet vienijo žmones, trokštančius laisvės, tačiau taip pat ir ją saugančius ir branginančius. Nekilo jokių abejonių, kad reikia paremti kovojančią ukrainiečių tautą, kuri dabar kuria savo ateitį. Savo veikla norime visada būti pavyzdžiu ir suteikti drąsos ofiziocinėms kaimyninėms struktūroms neprarasti žmogiško nuoširdumo ir parodyti tikrąją poziciją, nors mažais darbeliais lemiant Ukrainos išsilaisvinimą ir tapimą savo piliečių valstybe. Kol Europos Sąjungos šalys trypčioja vietoje skaičiuodamos kas realiau politikoje, Užupio Respublika oficialiai pareiškia panaikinanti vizas bei galimybę jas gauti visiems susitepusiems Ukrainos politikams ir oligarchams“, – tvirtina Užupio bendruomenės seniūnaitis Sakalas Gorodeckis.

Vakare akcijų ir renginių dalyviai bus pakviesti į Užupio Respublikos parlamentą „Užupio kavinę“, kur vyks bendraminčių susibūrimas ir tam skirtas revoliucinis koncertas. Čia bus galima išgirsti dainuojamąją poeziją, atliekamą daugiau nei 20 metų Lietuvoje gyvenančio ukrainiečio Andrejaus Ozerenskio, kurios sūnus šiuo metu yra itin aktyvus AutoMaidano dalyvis Kijeve. Prie jo taip pat prisijungs grupė „Žalvarinis“ ir kiti Ukrainos laisvės bylai neabejingi atlikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.