A.Butkevičius pasakė, kodėl nereikia referendumo dėl žemės

Premjeras Algirdas Butkevičius dar kartą sukritikavo siūlymą rengti referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams, kuriam pirmadienį žalią šviesą uždegė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Premjeras neatmeta galimybės, kad šis referendumas apskritai gali neįvykti.

Pasak premjero, reikės šiek tiek luktelti, kol į Seimą atkeliaus VRK sprendimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasak premjero, reikės šiek tiek luktelti, kol į Seimą atkeliaus VRK sprendimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:19 AM

„Mano nuomonė jau seniai išsakyta, kad šitas referendumas yra visiškai nereikalingas. Dalis visuomenės, manau, buvo suklaidinta renkant parašus, t.y. mūsų, kaip Lietuvos, prieštaravimas Europos Sąjungos teisei- mes esame įsipareigoję stojant į ES ir, manau, kad Lietuva yra ta šalis, kuri tikrai elgsis solidžiai, atsakingai ir vadovausis europine teise“, – antradienį klausiamas, kaip ketina Seime balsuoti socialdemokratai dėl referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams, atsakė Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis.

Pasak premjero, reikės šiek tiek luktelti, kol į Seimą atkeliaus VRK sprendimas, nes Liberalų sąjūdis dėl žemės pardavimo kreipėsi į teismą – esą gali tekti palaukti netgi teismo verdikto. Tik teismui konstatavus, kad Seimas šį klausimą gali svarstyti, parlamentas turės numatyti svarstymo datą, kuri varijuos nuo 2 iki 3 mėnesių. Dėl to A.Butkevičius nedrįso prognozuoti, ar referendumas būtų organizuojamas kartu su gegužę vyksiančiais Prezidento rinkimais.

„Aš dar negaliu nieko atsakyti. Manau, kad gal ir iš viso nebus (referendumo. -ELTA), – sakė Ministras Pirmininkas.

Leisti parduoti žemės ūkio paskirties žemę užsieniečiams Lietuva įsipareigojo siekdama narystės ES ir pasirašydama stojimo sutartį. Joje buvo numatytas septynerių metų pereinamasis laikotarpis, leidęs draudimą taikyti iki 2011 metų gegužės. Vėliau Lietuva pasiekė sutarimą su Europos Komisija pratęsti draudimą iki 2014 metų gegužės.

Tokiam sprendimui nepritarianti iniciatyvinė grupė surinkto daugiau nei 300 tūkst. parašų referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams inicijuoti. VRK pirmadienį konstatavo, kad įstatymų reikalavimus atitinkančių parašų pakanka ir išsiuntė klausimą į Seimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.