Taksistai grasina paralyžiuoti Vilnių

Nelegalių taksi įmonių ir vairuotojų veikla jau peržengė ribas. Ketvirtadienio rytą dešimties taksi automobilių kolona riedėjo Vilniaus miesto gatvėmis iki Vyriausybės bei Seimo ir prie kiekvieno pastato sutartinai buvo signalizuojama.

Šiandien Vilniuje vyko taksi vežėjų protesto akcija.<br>D.Umbraso nuotr.
Šiandien Vilniuje vyko taksi vežėjų protesto akcija.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

2014-02-20 12:19, atnaujinta 2018-02-16 02:33

Akcijos organizatoriai – Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir vežėjų profesinė sąjunga „Solidarumas“ prieš tai ryte surengtoje konferencijoje teigė, kad pastaraisiais metais Vilniuje padaugėjo nelegalių taksistų – esą nelegaliai arba prisidengdami užsakomųjų reisų paslauga dirba 30–40 proc. sostinės taksi vairuotojų.  

Jų veikimo būdas paprastas: užsidedi geltoną taksi plafoną ant automobilio stogo ir lauki vakarais iš barų išeinančių linksmų kompanijų, kurios jau išsikvietusios taksi. Anot Richardo Kriukovo, Taksi paslaugų teikėjų asociacijos vadovo, netikrą taksi galima atskirti pagal du požymius: paprastą, ne specifinį geltoną valstybinį automobilio numerį ir taksometro nebuvimą arba keistą jo veikimą.  

Vežėjų profesinės sąjungos valdybos narys Gediminas Sabaitis sakė, kad 2012 metais vykusios kratos Vilniaus taksi bendrovėse problemų neišsprendė.  Anot jo, Vilniaus savivaldybei pradėjus kištis į verslą, kiti vežėjai yra skriaudžiami. „Jie, kaip savivaldybės įmonė, per metus gauna apie vieną milijoną litų dotacijų. Taigi konkurencija nelabai įmanoma“, – jam antrino R.Kriukovas.  

Akcija tikėtasi atkreipti valdžios dėmesį į vis labiau besiplečiančią nelegalių taksi įmonių veiklą. Vyriausybei ir Seimui taip pat buvo įteikti oficialūs reikalavimai. „Šiuo protestu siekiame išjudinti šį reikalą iš mirties taško“, – teigė G.Sabaitis. „Jeigu nepavyks atkreipti valdžios dėmesio, po mėnesio surengsime dar vieną, didesnę akciją, tai galbūt jau bus streikas“, – jam pritarė Sostinės taksi vežėjų asociacijos vadovas Romualdas Bieliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.