Pustuštėje arenoje - raginimai boikotuoti prezidento rinkimus

Šeštadienį Kėdainių arenoje prasidėjo antrasis referendumo dėl žemės nepardavimo užsieniečiams organizavimo iniciatorių suvažiavimas. Jo metu ketinama apsispręsti kokiais būdais paveikti Seimo narius, kad prieštaringai vertinamam referendumui būtų uždegta žalia šviesa. Parlamentarai jau bauginami prezidento ir Europos parlamento rinkimų boikotu, siūloma Kovo 11-ąją vykti į Vilnių ir ten vyksiančius šventinius renginius užgožti šūksniais „referendumas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-02-22 12:35, atnaujinta 2018-02-16 01:04

Kėdainiuose susirinko keli šimtai referendumo prieš žemės pardavimą užsieniečiams šalininkų – vyksta antrasis Žemės gynėjų suvažiavimas. Tikslas – aptarti veiklos strategiją ką daryti toliau, kai Vyriausiojo rinkimų komisija (VRK) po ilgų dvejonių pripažino, jog surinktų parašų referendumui rengti tarsi pakanka.

Vienas pagrindinių referendumo iniciatorių, buvęs žurnalistas Pranciškus Šliužas piktinosi VRK veiksmais. Pripažinusi, jog surinkta reikiamas parašų skaičius, 300 tūkstančių, tačiau nepažymėjo, kad jie atitinka Referendumo įstatymui. Tad šiuo metu sprendimas priklauso nuo Seimo valios.

Suvažiavimo metu siūloma raštu kreiptis į Seimą, siūlant, jog referendumas vyktų kartu su Prezidento rinkimais, šių metų gegužės 11-ąją.

„Mes esame klaidinami, kad iš karto pasipils Europos Sąjungos sankcijų lavina. Šis klausimas gali būti sprendžiamas supaprastinta tvarka, kuriam nereikia daugumos ES šalių pritarimo“, – į Seimo narius siūlo kreiptis P.Šliužas.

Referendumo idėjos šalininkai svarsto ką daryti, jeigu parlamentarai ir juos neva įtakojančios jėgos nesutiks pritarti šiems siūlymams.Užsiminta apie galimybę Kovo 11-ąją, kviesti žmones masiškai vykti į sostinę, dalyvauti ten vyksiančiuose šventiniuose renginiuose ir garsiai šaukti „referendumas“.

„Siūlau tai daryti po kiekvienos kalbos. Jie kalbės savo tiesas, o mes po kiekvienos jų rėksime „referendumas“, – bendraminčius drąsino P.Šliužas. Šiuo metu ūkininkaujantis buvęs žurnalistas užsiminė apie galimybę boikotuoti prezidento ir ES parlamento rinkimus.

„Siūlau visiškai ignoruoti prezidento ir Europos parlamento rinkimus. Nei vienam save gerbiančiam lietuviui nedalyvauti rinkimuose, kad išsiaiškintume kiek žmonių paklūsta surepetuotam balsavimui, o kiek ne“, – sakė P.Šliužas.

Žemės gynėjai negailėjo piktų žodžių valdžios atstovams, jie vadinami „koloborantais“, mazgotėmis, kurios turi būti pakabinti ant virvės, „dvasiniais debilais“, o žemės pardavimą populistiškai lygino savo motinų ar vaikų pardavimui.

„Jeigu nieko nesiimsime, nieko nedarysime, būsime išnaikinti. Tauta turi perimti valstybės valdymą, todėl šis referendumas gyvybiškai svarbus“, – kalbėjo žemės gynėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.