Transvestito ir homofobo šou

Taip pavadinta televizijos laida sudaužytų visus reitingus ir tuo pat metu sulauktų didžiulio visuomenės pasipiktinimo. Tačiau nei vieno, nei kito nėra. Mat nėra net tokios laidos.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2014-02-24 07:37, atnaujinta 2018-02-16 00:17

Yra TV3 realybės šou „Šuolis” (kuriamas pagal užsienio formatą „Splash”), kuriame nuo įvairaus aukščio bokštų ir tramplinų į vandenį šokinėja žinomi žmonės.

Vertinimo komisijoje tarp trenerių profesionalų nežinia kaip įsitrynęs kiurkso persirengėlis aktorius Aistis Mickevičius, pervadintas Undine Meilutyte. O šou dalyvauti atskubėjo pagarsėjęs homofobas Seimo narys Petras Gražulis.

Ką bendra su vandeniu atskirai paėmus turi Undinė ir Meilutytė, iššifruoti nėra sunku. Tačiau ką bendra su šuoliais nuo bokšto ar nuo tramplino turi pagyvenusia šviesiaplauke ponia perrengtas transvestitas, švebeldžiuojantis apgailėtiną šypseną tesukeliančius juokelius, laužau galvą jau antrą savaitgalį.

Akivaizdu, kad šis projektas ir tiesioginės jo transliacijos kainuoja ne tik nemažai lėšų, bet ir pastangų bei didžiulės komandos triūso. Vien ko vertas dalyvių parengimas – sunkios treniruotės, traumų gydymas, psichologinis pasiruošimas, kompleksų ir baimių nugalėjimas.

Tai, ką įvairaus amžiaus neprofesionalūs šuolininkai išdarinėja priėję liepto galą, stebėti ne tik įdomu. Tai atima žadą.

Norėdama suvokti, ką jaučia dalyvis prieš šuolį, buvau užsikorusi ant 7,5 m aukščio bokšto. Prisipažinsiu, net žiūrėti žemyn nėra labai jauku. O iš tokio aukščio šokti žemyn galva ryžtųsi tikrai ne kiekvienas.

Būtent todėl apie šuolį atlikusį drąsuolį norėtųsi išgirsti ne dviprasmes vėduokle mojuojančios poniutės blevyzgas, dalyvių glaudėse vis ieškančios tikro vyro, bet profesionalų komentarą su paaiškinimu, ar šuolis atliktas taisyklingai ir kaip jį derėtų atlikti. Galų gale net ir išklausyti šios Lietuvoje į populiariausiųjų penketą nepatenkančios sporto šakos istoriją.

Apmaudu, kad vietoj to girdimi jau įprasti komisijos vertinimai „man patiko” arba „nepatiko”, o iš vieno profesionalo lūpų pilasi ne pasirodymų, bet krūtų vertinimai – ar jų dydis trukdo atlikti šuolį.

Šou, kurio dalyviai privalo apsinuoginti (nors ir ne visų kūnai atitinka grožio standartus), riba tarp gero skonio ir vulgarumo yra ypač plona. Ją peržengti lengva ne tik gašliais juokeliais, bet ir neskoninga apranga.

Įdomu, su kokia slapta potekste šio sportinio konkurso dalyvių kūnai aptempiami blizgiais triko, mažytėmis genitalijas išryškinančiomis glaudėmis ar šykščiais maudymosi kostiumėliais, tarsi jie būtų erotinio šou ar cirko pasirodymų dalyviai.

Tarpusavy nedera ir projekto vedėjų apranga – laisvalaikio drabužiais aprengtas Mindaugas Stasiulis ir prie baseino krašto su kokteilinėmis suknelėmis ir aukštakulniais stypčiojanti aktorė Monika Vaičiulytė.

Ir vis dėlto šiame maskarade rizikavo pasirodyti Seimo narys P.Gražulis – į baseiną jis įvirto su autoriniu šūkiu „Už Lietuvą, vyrai!”.

Transvestitas ir homofobas viename televizijos šou? Kodėl gi ne? Lieka laukti naujo skandalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.