Vilniuje gyvenanti Ukrainos rusė: „V.Putinas meluoja“

Prie Vilniaus centre esančių Vyriausybės rūmų skambėjo Ukrainos himnas. Apie pusšimtį lietuvių, palaikančių Rusijos užpultą šalį, susirinko į mitingą, smerkiantį Kremliaus šeimininko Vladimiro Putino agresiją.

Vilniuje vėl vyko protestas prieš Rusijos agresiją.<br>M.Kulbio nuotr.
Vilniuje vėl vyko protestas prieš Rusijos agresiją.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

2014-03-04 13:14, atnaujinta 2018-02-15 17:52

„Mano šeimoje visada buvo kalbama rusiškai, su draugais aš kalbėjau rusiškai. Dabar drąsiai galiu pasakyti, kad tai, ką Putinas kalba apie ukrainiečių fašizmą ir rusų persekiojimą, yra visiškas melas“, – per mitingą Vinco Kudirkos aikštėje sakė Ukrainos rusė Jekaterina. Donecke užaugusi mergina sakė, kad yra dėkinga Lietuvai už palaikymą ir skleidžiamą žinią apie Kremliaus pasakas.

Kritikos sulaukė ne tik Rusijos, bet ir Lietuvos valdžia. Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams ukraina-uzpuolusiai-rusijai.htm#.UxW2ZPl_tSI"="">ukraina-uzpuolusiai-rusijai.htm#.UxW2ZPl_tSI"" target="_blank">pareiškė, kad Rusijai nereikėtų taikyti ekonominių sankcijų, nes tai sukeltų problemų mūsų verslininkams.

„Aš esu ne tik pilietis, susirūpinęs tuo, kas vyksta Ukrainoje, bet ir socialdemokratas. Mūsų partijos pirmininkas A.Butkevičius pareiškė, kad mes neturėtume imtis sankcijų prieš Rusiją. Siūlau nekreipti dėmesio į premjero žodžius, juk vakar jis sakė, kad Rusijos kariai jau išvedami iš Krymo“, – partijos kolegą kritikavo socialdemokratas Arkadijus Vinokuras.

Jis siūlė daugiau dėmesio kreipti ne į premjero A.Butkevičiaus žodžius, nes jis esą per dažnai keičia nuomonę, bet į užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus ir krašto apsaugos ministro Juozo Oleko veiksmus. Jie ne tik siūlė taikyti sankcijas, bet ir paragino NATO griebtis skubių veiksmų, susijusių su Europos saugumu.

V.Putino veiksmai išgąsdino ne tik Lietuvos politikus ir saugumu besirūpinančius pareigūnus, bet ir visuomenę.

„Jeigu jis gali šitaip padaryti Ukrainoje, jis gali taip padaryti ir mums. Mes visi dabar esame nesaugūs“, – sakė garbaus amžiaus vilnietė Aldona, į mitingą atėjusi su savo vyru.

„Negalima vienareikšmiškai teigti, kad Putino Rusija yra tokia kaip Hitlerio Vokietija. Tačiau reikia pripažinti, kad elgesys su Ukraina kelia daug nerimo ir tam tikrų asociacijų“, – sakė švedų istorikas ir režisierius, gyvenantis Lietuvoje, Jonas Ohmanas.

Tai jau ketvirtoji protesto akcija, nukreipta prieš Rusijos agresiją Ukrainoje. Savaitgalį vyko protestai prie Žaliojo tilto ir Rusijos ambasados Vilniuje. 

„Dabar mus stebi Vakarų visuomenės ir laukia mūsų įvertinimo“, – sakė Seimo narys Mantas Adomėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.