Klaipėdos senamiestis metams virs aklaviete

Klaipėdos senamiestyje įsikūrę verslininkai braukia ašaras. Po dešimties dienų bus uždarytas remontuoti Pilies tiltas per Danės upę, o transportas bus nukreiptas Mokyklos gatve. Jau dabar aišku, kad senamiestyje įsikūrę verslininkai atsidurs aklavietėje.

Klaipėdos senamiestis pradėjo merdėti prieš devynerius metus, kai netoliese buvo atidarytas pramogų ir prekybos centras „Akropolis“.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos senamiestis pradėjo merdėti prieš devynerius metus, kai netoliese buvo atidarytas pramogų ir prekybos centras „Akropolis“.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 7, 2014, 7:26 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:42 PM

Nebežinodamas, ko griebtis, „Nese Group“ valdybos pirmininkas Kazys Paulikas nusprendė pietumis pavaišinti arkliais atjojusius ar karietomis atvažiavusius žmones, rašo „Lietuvos rytas“.

„Kol kas į „Pramogų banką“ dar niekas neatjojo. Karietų savininkai dėl pietų vieni čia nebildės, o pakankamai klientų jie neturi net vasarą.

Tokiu būdu tiktai bandome dar kartą atkreipti miesto vadovų dėmesį į mirštantį senamiestį. Ir ne vien tilto remontas čia kaltas. Žmogus rastų, kaip atvažiuoti, bet už paliktą automobilį reikia mokėti tris litus per valandą.

O ką čia veikti? Liko viena kita kavinė, pora krautuvėlių, meno galerija. Kai kurių įmonių savininkai nebematydami išeities svarsto galimybes išsikelti, juo labiau kad senamiestyje įsikūrę verslininkai lengvatų savo transportui neturi“, – sakė K.Paulikas.

Pilies tiltu kol kas zuja automobiliai. Jį uždarius mašinų savininkams beliks vienas kelias – Mokyklos gatve. Už kelių šimtų metrų esančiu pakeliamuoju Biržos tiltu leidžiama važiuoti tik viešajam ir specialiajam transportui, neįgaliesiems.

Klaipėdos senamiestis pradėjo merdėti prieš devynerius metus, kai netoliese buvo atidarytas pramogų ir prekybos centras „Akropolis“. Nuo senamiesčio iki „Akropolio“ – tik dvi stotelės važiuojant autobusu.

Dabar miesto širdis nyki ir tuščia. Didžiuliuose pirmųjų aukštų languose – skelbimai apie parduodamą ar nuomojamą būstą.

Net pagrindinėje Teatro aikštėje žmonių susirenka tik tuomet, kai organizuojamas koks nors renginys. Šiokią dieną čia šąla ir pirkėjų laukia pora gintaro dirbinių pardavėjų.

Nedaug vilčių, kad kas nors pasikeis ir kitų metų pabaigoje, kai po daugelio metų rekonstrukcijos duris atvers Klaipėdos dramos teatras.

Bandymų gaivinti senamiestį buvo – porą metų verslininkai organizavo vasaros pradžios šventes, organizacija „Mano miestas Klaipėda“ kvietė miestiečius klausytis iš teatro balkono skaitomų poezijos posmų.

Praėjusį savaitgalį Teatro aikštė ir į ją vedanti Turgaus gatvė buvo pilnutėlės – čia vyko Kaziuko mugė. Sausakimša senamiestyje ir per jūros šventes, tačiau jos trunka tik tris dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.