Šiaulių arenos lesyklos byla – teisme

Šiaulių arenos valdymo ir priežiūros skandalų virtinėje – atpildo metas. Šiaulių prokurorai perdavė teismui bylą, kurioje kaltinamieji – buvęs meras Genadijus Mikšys, buvęs administracijos direktorius Vladas Damulevičius ir arenos valdytojas Gintaras Radavičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 7, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:22 PM

G.Mikšys ir G.Radavičius kaltinami piktnaudžiavimu, o V.Damulevičius – tarnybos pareigų neatlikimu. Šį ikiteisminį tyrimą kartu atliko Šiaulių apygardos prokuratūra ir STT Šiaulių valdyba.

Ikiteisminį tyrimą prokuratūra pradėjo po dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalisto atlikto tyrimo. Publikacijų ciklas atskleidė, kaip iš tiesų valdoma už mokesčių mokėtojų pinigus pastatyta arena.

Pirmiausia į viešumą iškilo faktas, kad 2006 m. savivaldybės administracijos direktorius G.Mikšys su viešąja įstaiga „Pramogų sala“ pasirašė ne tokią sutartį, kokiai buvo pritarusi Šiaulių taryba. Sutartyje koncesininko naudai buvo pakeistas vienas punktas, kuriuo koncesininkas įsipareigojo dalytis pelnu.

2008–2013 m. arenos valdytojus prižiūrėjusiai Aukštabalio multifunkcio komplekso eksploatavimo koncesijos suteikimo sutarties vykdymo priežiūros komisijai vadovavęs V.Damulevičius į teisiamųjų suolą pateko, nes netinkamai atliko savo pareigas.

Pareigūnai konstatavo, kad ši komisija privalėjo kiekvienais koncesinės veiklos metais iš naujo apsvarstyti koncesijos mokestį, bet to nedarė. Konservatorius V.Damulevičius prieš kelis mėnesius pasitraukė iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų ir įvardijo motyvą – neva jam trukdoma dirbti gerus darbus.

Viešosios įstaigos „Pramogų salos“ steigėjas, dalininkas ir generalinis direktorius Gintaras Radavičius yra kaltinamas piktnaudžiavimu siekiant asmeninės naudos sau, šeimos nariams, su juo susijusioms įmonėms.

Per ikiteisminį tyrimą surinkti duomenys parodė, kad arenos valdytojas įdarbino savo sūnų, iš jo įstaigai nuomojo automobilį. Be to, G.Radavičius savo įmonėms sudarė palankesnes nuomos sąlygas nei kitiems patalpų nuomininkams, nesilaikydamas ekonominio efektyvumo reikalavimų pirko iš jų prekes ir paslaugas.

Paaiškėjo, jog G. Radavičius gautas pajamas, įskaitant savivaldybės mokamą koncesijos mokestį, panaudojo ne viešiems interesams tenkinti. Jis be pagal koncesijos sutartį privalomo Šiaulių savivaldybės sutikimo pirko banko „Snoras“ vertybinių popierių už beveik 220 tūkstančių litų. Bankui bankrutavus, žalos patyrė ir Šiaulių savivaldybė.

Nustatyta, kad dėl tokių V. Damulevičiaus ir G. Radavičiaus veiksmų Šiaulių miesto savivaldybė nepagrįstai sumokėjo VšĮ „Pramogų sala“ daugiau nei 1,9 milijono litų didesnį koncesijos mokestį.

Teismo sprendimu ieškiniui užtikrinti areštuotas G.Radavičiaus ir V.Damulevičiaus turtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.