R.Juknevičienė reikalauja atsiprašyti Lietuvos kariuomenės

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė, Šešėlinės Vyriausybės krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė kreipėsi į krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką dėl vakar „viešoje erdvėje išsakytos paniekos Lietuvos Kariuomenei“.

R.Juknevičienė kreipėsi į krašto apsaugos ministrą J.Oleką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Juknevičienė kreipėsi į krašto apsaugos ministrą J.Oleką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2014, 2:36 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:24 AM

Pasak Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narės Rasos Juknevičienės, ministras turėtų pareikalauti, kad „Kariuomenę įžeidęs Vilius Kaikaris nedelsdamas viešai atsiprašytų ir paneigtų tikrovės neatitinkančią bei Kariuomenę žeminančią informaciją“. Jei jis to nepadarys, parlamentarė siūlo kreiptis į teismą ginti pažeistą Lietuvos Kariuomenės dalykinę reputaciją (Civilinio kodekso 2.24 straipsnio, 8 dalis).

„Lietuvos Kariuomenė yra verta kiekvieno lietuvio, kiekvieno Lietuvos piliečio pasididžiavimo ir dauguma žmonių ja tikrai didžiuojasi. Tačiau Lietuvos Kariuomenė, savanoriai, nuo pat atsikūrimo 1990 metais, patiria priešiškas informacines atakas, taip pat kai kurių vietos politikų ir veikėjų patyčias. Lietuvos Kariuomenė yra nuolatinių Kremliaus informacinių atakų taikinys, – konstatuojama Seimo narės kreipimesi į krašto apsaugos ministrą. – Kai tyčiojasi priešai, visi supranta, kad tai yra sudėtinė karo dalis ir atsakas yra atitinkamas. Verslininko Viliaus Kaikario patyčios Lietuvos Kariuomenei LRT laidoje „Dėmesio centre“ (2014-03-13), beje, lygiai tokiais pačiais žodžiais, kokius informaciniam karui naudoja ir Kremliaus propagandistai, yra peržengta riba, po kurios Jūs, kaip Krašto apsaugos ministras, gindamas Lietuvos Kariuomenės reputaciją, privalote išreikšti deramą reakciją“.

Kaip pastebi R.Juknevičienė, pažeista juridinio asmens dalykinė reputacija ginama laikantis tų pačių taisyklių, kaip ir pažeidus fizinio asmens garbę ir orumą. Juridinis asmuo turi įstatymo garantuotą teisę į dalykinės reputacijos apsaugą nuo ją žeminančių, neatitinkančių tikrovės duomenų paskleidimo ir į tokiu paskleidimu padarytos turtinės ir neturtinės žalos atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.