V.Uspaskichas iš dukros vestuvių: padarysiu pachmielą ir grįšiu

Seimas antradienį nutarė vėl nenagrinėti siūlymo panaikinti teisinę neliečiamybę Darbo partijos dvasiniam lyderiui Viktorui Uspaskichui. Tiesa, šįkart nuo teisėsaugos V.Uspaskichą išgelbėjo ne jį globojanti Seimo vadovė Loreta Graužinienė, o V.Uspaskicho dukros vestuvės.

V.Uspaskichas Rusijoje galės ramiai švęsti.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
V.Uspaskichas Rusijoje galės ramiai švęsti.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 18, 2014, 9:32 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:20 AM

Darbo partijos atstovai antradienį per Seimo seniūnų sueigą pasiūlė V.Uspaskicho reikalų svarstymą perkelti į ketvirtadienį, kai "darbietis" jau bus grįžęs į Lietuvą. V.Uspaskichas "Lietuvos ryto" televizijai pažadėjo grįžti į Lietuvą, kai išsiblaivys. 

Tiesa, patys Seimo daugumos atstovai pripažino, kad V.Uspaskicho klausimą buvo galima svarstyti ir jo nesulaukus. 

"Taigi ne dukros imunitetą atiminėja Seimas, o V.Uspaskicho. Tų priežasčių galima prisigalvoti labai daug. Gims anūkas - vėl V.Uspaskicho nebus. Bus krikštynos. Čia iki begalybės galima taip tyčiotis", - Seimo valdančiųjų elgesį išjuokė liberalas Eligijus Masiulis. 

Konservatorius Jurgius Razma mano, kad valdantieji tyčia tempia gumą, kad V.Uspaskichas galėtų nuo teisingumo pasislėpti Europos Parlamente. 

Partijos įkūrėjęs dar praėjusią savaitę buvo Rusijoje, kur ruošėsi dukros iš pirmos santuokos - Julijos vestuvėms.

Siūlymas įtraukti klausimą dėl V.Uspaskicho teisinės neliečiamybės opozicijos siūlymu Seime buvo priimtas praėjusią savaitę, kai L.Graužinienės nebuvo Seime.

Šio klausimo svarstymas vilkinamas nuo praėjusių metų gruodžio, nes Seimo vadovė L.Graužinienė vis randa priežasčių, kodėl jo reikėtų neįtraukti į posėdžių darbotvarkę.

Prokurorai prašo panaikinti teisinę neliečiamybę V.Uspaskichui dėl to, kad šis įžeidė jį juodosios buhalterijos byloje nuteisusius sostinės teisėjus juos išvadinęs nusikaltėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.