„Viasat“ nepaiso teismo sprendimo ir toliau rodo „NTV Mir“

Nors Vilniaus apygardos administracinis teismas nurodė trims mėnesiams riboti televizijos programos „NTV Mir Lithuania“ retransliavimą, „Viasat“ klientai šį kanalą ir toliau gali žiūrėti.

Teismo teigimu, „NTV Mir Lithuania“ transliuotos laidos turinys skatina neapykantą Lietuvos žmonėms, kurie siekė laisvės ir palaikė Lietuvos nepriklausomybės kelią.<br>D.Umbraso nuotr.
Teismo teigimu, „NTV Mir Lithuania“ transliuotos laidos turinys skatina neapykantą Lietuvos žmonėms, kurie siekė laisvės ir palaikė Lietuvos nepriklausomybės kelią.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 17:49, atnaujinta 2018-02-15 04:00

„Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas teigė, kad televizijos programa nebuvo išjungta, nes kompanija negavo raštiško nurodymo tai atlikti.

„Mes laukiame rašto iš teismo. Kol kas informacija buvo tik pranešimo forma. Kai matysime raštišką nutartį, teisininkai įsigilins ir tuomet priimsime sprendimą“, – sakė G.Galkauskas.

Kiti retransliuotojai minėtą televizijos programą jau išjungė.

Teismas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) sprendimą dėl „NTV Mir Lithuania“ atskirų dalių laikino retransliavimo sustabdymo sankcionavo praėjusį penktadienį.

Teismas įvertino pateiktą rašytinę medžiagą bei kovo 10 d. parodytos laidos „Pasmerktieji. Spąstai grupei „Alfa“ vaizdo įrašą bei konstatavo, kad LRTK sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas, pranešė naujienų agentūra ELTA.

„Teismui pateikti įrodymai patvirtina, kad laidoje tyčia buvo paskleista melaginga informacija apie 1991 m. sausio 13 d. įvykius Lietuvoje, užgauliai ir įžeidžiančiai neigiamas ir šiurkščiai menkinamas įsiteisėjusiais Lietuvos Respublikos teismų sprendimais ir Lietuvos Respublikos teisės aktais pripažintas 1991 metų SSRS agresijos prieš Lietuvos Respubliką faktas, jos metu SSRS įvykdyti labai sunkūs ir sunkūs nusikaltimai prieš Lietuvos Respublikos gyventojus, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių, niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas“, – konstatavo teismas.

Teismo teigimu, „NTV Mir Lithuania“ transliuotos laidos turinys skatina neapykantą Lietuvos žmonėms, kurie siekė laisvės ir palaikė Lietuvos nepriklausomybės kelią. Laidoje pateikiami teiginiai remiasi tyčia viešai skleidžiama melaginga informacija, kuri kursto neapykantą, niekina Lietuvos valstybingumą, jos atkūrimą ir raidą. Tuo yra pažeidžiamos Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo nuostatos.

Pagal teismo sprendimą, Lietuvos jurisdikcijai priklausantys televizijos programų retransliuotojai nuo kovo 22 d. iki birželio 21 d. negali retransliuoti tų „NTV Mir Lithuania“ programos dalių, kurios yra pagamintos ne Europos Sąjungos valstybėse narėse, Europos ekonominės erdvės valstybėse ir kitose Europos Tarybos konvenciją dėl Televizijos be sienų ratifikavusiose Europos valstybėse. Šis sprendimas įsigaliojo kovo 21 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.