Seimas kreipsis į KT dėl žemės pardavimo užsieniečiams

Seimas linkęs kreiptis kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis išaiškintų, ar planai birželio 29 dieną rengti referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Referendumas dėl žemės pardavimo vyks birželio gale.
Referendumas dėl žemės pardavimo vyks birželio gale.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas, BNS

Apr 15, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:08 PM

Socialdemokratams, konservatoriams ir liberalams kyla abejonių ar siūlymas uždrausti šalies gyventojams laisvai parduoti savo žemę neprieštarauja Konstitucijos normoms dėl nuosavybės neliečiamumo, dėl asmens ūkinės veiklos laisvės ir iniciatyvos, Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą sutarčiai.

Kitoms partijoms priklausantys Seimo nariai tikino, kad Seimui jau paskelbus referendumo datą kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl šio referendumo organizavimo yra nemoralu.

Tačiau Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas mano, kad būtų kur kas keisčiau, jei toks kreipimasis būtų parengtas iškart po referendumo, jei tauta iškeltą idėją palaikytų.

Per pirmąjį balsavimą už kreipimąsi į Konstitucinį Teismą pasisakė 51 Seimo narys, 32 balsavo prieš, o 11 susilaikė.

Stodama į Europos Sąjungą Lietuva įsipareigojo nedrausti žemės pardavimo bendrijai priklausančių kitų valstybių piliečiams, ir po pereinamojo laikotarpio nuo šių metų gegužės draudimas nustos galios. Tačiau iniciatyvinė grupė surinko 300 tūkst. rinkėjų parašų referendumui surengti dėl Konstitucijos pataisos, kuria siūloma uždrausti parduoti žemę užsienio valstybių piliečiams ir juridiniams asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.