Seime – besislapstančios N.Venckienės balsas

Seimo plenarinių posėdžių nelankanti ir daugiau nei prieš metus iš Lietuvos pabėgusi Seimo narė Neringa Venckienė net ir besislapstydama sugeba įregistruoti nutarimo projektus.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 22, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:39 PM

Partijos „Drąsos kelias" įkūrėja siūlo Vyriausybei nedelsiant parengti ir priimti nutarimus, kuriais vidutinė pensija nuo šių metų gegužės 1 d. būtų didinama mažiausiai 200 litų.

Kartu su Seimo nariu Jonu Varkala ji įregistravo tai numatantį nutarimo projektą „Dėl pensijų didinimo nuo 2014 metų gegužės 1 d.“.

Padidinti pensijas siūloma atsižvelgiant į tai, „kad banko „Snoras“ administratoriui S.Freakley buvo mokamas 140 tūkstančių eurų (apie 483 tūkstančių litų) per mėnesį atlyginimas, jam buvo sumokėta 17 milijonų litų“.

Žengti tokį žingsnį siūloma atsižvelgiant ir į tai, kad „Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eligijus Masiulis pareiškė, jog kai alga yra 5 tūkstančiai litų, į valstybinį sektorių papuola arba bepročiai, arba vagys“.

Argumentuodama savo siūlymą N.Venckienė nurodo, kad „iš valstybės biudžeto Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, sunkiai sugebantiems atlikti Lietuvos visuomeninio transliuotojo funkcijas, 2012 metais buvo skirta 45 milijonai 290 tūkstančių litų“.

„Skurdo rizikos lygis Lietuvoje 2012 m. siekė 18,6 procento, žemiau skurdo rizikos ribos 2012-aisiais gyveno apie 560 tūkstančių lietuvių“, – pastebi N.Venckienė.

Ji primena, kad Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Andrius Kubilius ir Rimantas Jonas Dagys pernai rudenį teikė pasiūlymus vidutinę pensiją padidinti 15 ir 10 litų, „taip žemindami pensijas gaunančius asmenis ir iš jų tyčiodamiesi“.

Nutarimo projekte pažymima, kad „valstybės biudžeto pinigai leidžiami korupciniams projektams ir švaistomi“.

Pasak N.Venckienės, šalies ekonomikos atsigavimo naudą pajusti turi ne tik teisėjai, pareigūnai, politikai ir tarnautojai, bet ir visi piliečiai, o ypač – skurstantys pensininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?