„Kolorado vabalu“ virtęs Vilniaus taksistas šokiravo P.Kovą

Garsus vadybininkas, lektorius ir derybų konsultantas Paulius Kovas atsisakė sėsti į taksi automobilį, ant kurio pastebėjo Georgijaus juostą. Šį įvykį jis papasakojo savo paskyroje socialiniame tinkle.

P.Kovas paviešino taksi bendrovę, kurios darbuotojai atvirai palaiko Krymo okupaciją ir V.Putino politiką.<br>lrytas.lt fotomontažas
P.Kovas paviešino taksi bendrovę, kurios darbuotojai atvirai palaiko Krymo okupaciją ir V.Putino politiką.<br>lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

May 3, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:50 AM

„Šiandien įvyko pirmas susidūrimas su „Kolorado vabalu“ Vilniuje.

Iškviečiau taksi, išeiname į gatvę ir negaliu savo akimis patikėti, kad taksi „išpuoštas“ rusiška trispalve ir „Kolorado“ juostele (Georgijaus juosta - Red.).

Vairuotojas rūko. Klausiu - kas čia? Jis: „Vėliavėlės.“ Aš: „Nusiimkit.“ Jis: „Nenusiimsiu.“ Aš: „Nevažiuosiu.“

Skambinu „centriukui“ ir prašau kito taksi. Pridedu - kad nebūtų „koloradinių“ papuošimų.

„Centriukas“ trumpai - kito taksi nebus ir numeta ragelį.

P.Kovas portalui lrytas.lt prisipažino, kad jį labiau nustebino ne taksisto, o „centriuko“ elgesys. Su akcentu kalbanti moteris, išgirdusi apie problemą, elgėsi šiurkščiai.

„Žinau, kad šios taksi firmos darbuotojai vairuotoja nuosavus automobilius. Jie turėtų suprasti, kad dirba viešą darbą, tad negali ant transporto priemonių kabinėti ką tik įsigeidžia.

Juo labiau kad tokias juostas dabar prisisega Rusijos kariškiai - agresoriai. Neturėtume kaip stručiai kišti galvas į smėlį“, - kalbėjo P.Kovas.

Jo nuomone, atsisakymas važiuoti „Kolorado vabalu“ papuoštu taksi automobiliu - tai pilietinės pozicijos demonstravimas.

P.Kovas buvo išsikvietęs bendrovės „Taxilita“ taksi automobilį. Ištrynęs įmonės telefonų numerius, jis sakė daugiau niekada nesinaudosiąs jos paslaugomis.

Lrytas.lt žurnalistas paskambino įmonės „centriukui“, klausdamas, ar gali užsisakyti taksi automobilį be Georgijaus juostos.

„Ponas, iš kur man žinoti, bus ant taksi mašinos kokia juostelė ar nebus. Aš galiu tik pasakyti, kokia bus automobilio markė, spalva“, - aiškino dispečerė.

Georgijaus juosta dar vadinama gvardijos juosta. Tai - dvispalvis kaspinas, naudojamas su Šv.Georgijaus ordinu, Georgijaus kryžiumi ar Georgijaus medaliu. Ji buvo naudojama ne tik dabar, bet ir carinėje Rusijoje, Sovietų Sąjungoje.

Kaspinas turi juodas ir geltonai oranžines juostas, kurios simbolizuoja kautynių dūmus ir ugnį, karių narsą mūšio lauke.

Šv.Georgijaus ordinas buvo įkurtas 1769 metais. Sovietų Sąjungoje juosta buvo įtraukta į apdovanojimų sistemą kaip Gvardijos juosta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste