Kolorado vabalu tapęs Vilniaus taksistas dingo lyg į vandenį

Taksi bendrovės „Taxilita" vadovams nepavyksta susisiekti su sostinės taksistu, kuris savo automobilį buvo papuošęs Rusijos karinės agresijos Ukrainoje simboliu virtusia Georgijaus juostele bei Rusijos vėliava.

Georgijaus juostą mėgsta segtis karo veteranai.<br>V. Balkūno nuotr.
Georgijaus juostą mėgsta segtis karo veteranai.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 5, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:43 AM

Juodos ir oranžinės spalvų juostelę turinčius žmones lietuviai jau praminė kolorado vabalais.

„Skambiname jam nuo pat ryto, tačiau šio taksisto telefonas išjungtas“, – portalui lrytas.lt sakė bendrovės „Taxilita" atstovas Aleksandras Moliboga.

Neįvardintas taksistas išgarsėjo praėjusį savaitgalį, kai verslininkas Paulius Kovas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė atsisakęs sėsti į taksi automobilį, kuris buvo papuoštas Georgijaus juostele ir Rusijos vėliava. P.Kovas paprašė, kad taksistas nusiimtų okupantų simbolį, tačiau vairuotojas nesutiko ir nuvažiavo.

„Šis taksistas nėra samdomas mūsų darbuotojas. Jis – verslininkas, kuris naudojasi savo automobiliu. Mūsų įmonė teikia tik dispečerio paslaugas. O taksistai dirba savarankiškai“, – aiškino A.Moliboga.

Konfliktą tarp P.Kovo ir taksisto įmonės atstovas pavadino nesusipratimu.

Pirmadienį visi „Taxilita“ taksistai buvo paraginti nepuošti automobilių nei Georgijaus juostelėmis, nei kitų valstybių vėliavomis.

Teigiama, kad Georgijaus juosteles nemokamai rusų bendruomenei platina Rusijos ambasada Vilniuje.

Šis dvispalvis kaspinas, Rusijoje buvo naudojamas su Šv.Georgijaus ordinu, Georgijaus kryžiumi, Georgijaus medaliu. Carinėje Rusijoje ji vadinta Georgijaus juosta, Sovietų Sąjungoje – Gvardijos juosta.

Kaspinas turi juodas ir oranžines juostas, kurios simbolizuoja kautynių dūmus ir ugnį, karių narsą mūšio lauke. Ukrainos krizės metu šis kaspinas tapo rusų okupantų simboliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste