Premjerui užkliuvo, kad buvo rengiami vieno asmens debatai

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius yra pasipiktinęs, kad trečiadienio vakarą vykusioje LNK

A.Butkevičiaus įsitikinimu, šį incidentą turėtų įvertinti Vyriausioji rinkimų komisija.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Butkevičiaus įsitikinimu, šį incidentą turėtų įvertinti Vyriausioji rinkimų komisija.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:37 PM

Ketvirtadienio rytą interviu „Žinių radijui“ A.Butkevičius pareiškė, kad jo bendrapartiečiu Z.Balčyčiu buvo pasielgta negražiai.

„Aš buvau nustebęs, kad jis (Z.Balčytis. - ELTA) nedalyvavo LNK televizijoje. Jam buvo pasakyta, kad nereikia dalyvauti - organizatorių požiūris buvo labai keistas. Manau, kad turėjo būti abiejų kandidatų debatai - man tai priminė grįžimą į sovietizmo laikus“, - sakė A.Butkevičius.

Prašomas patikslinti, ką konkrečiai turi omenyje kalbėdamas apie sovietizmą, premjeras išskyrė laidos „Diagnozė: valdžia“ organizavimą.

„Aišku, galima kviesti po vieną asmenį, bet turi būti viešai pasakyta, kad debatai bus organizuojami su kiekvienu kandidatu atskirai. O dabar priminė (sovietmetį. - ELTA), nes buvo pasakyta, kad dalyvaus du kandidatai, o artėjant debatams pasakoma, kad vienas yra nekviečiamas ir jam yra atsakoma“, - piktinosi premjeras.

Anot A.Butkevičiaus, šį incidentą turėtų įvertinti Vyriausioji rinkimų komisija.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, antrosios kadencijos siekianti prezidentė D.Grybauskaitė surinko 45,89 proc., socialdemokratui Z.Balčyčiui atiteko 13,63 proc. balsų.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks kitą sekmadienį, gegužės 25 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.