Verslininkams delfinariumo kavinė neįdomi

Kol kas nepavyko rasti viešojo maitinimo įstaigos, kuri norėtų aptarnauti Klaipėdos delfinariumo lankytojus, mat čia būtų draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-05-22 07:53, atnaujinta 2018-02-13 16:05

Tikimasi, kad po rekonstrukcijos duris atvėrusiame delfinariume šiemet apsilankys ir delfinų pasirodymus stebės ne mažiau kaip 250 tūkst. žiūrovų. Manoma, kad vasarą per dieną Kopgalyje gali apsilankyti daugiau negu 4000 žmonių.

Nemažai lankytojų užsuktų ir į kavinę. Tačiau atsivėrusia nauja galimybe verslininkai neskuba pasinaudoti.

Lietuvos jūrų muziejaus vadovai mano, kad viena priežasčių – jų nuostata atsisakyti muziejaus teritorijoje esančiose maitinimo vietose alkoholio ir tabako gaminių prekybos bei reklamos, taip pat reikalavimas tiekti visavertį maistą.

„Šis sprendimas – logiška mūsų veiklos sąlyga. Muziejuje dažniausiai lankosi moksleiviai, šeimos su vaikais, todėl jaučiame atsakomybę ir norime, kad jie galėtų mėgautis ne tik įdomiomis ekspozicijomis, bet ir sveiku maistu.

Norėtume, kad valgiaraštyje atsirastų vegetariškų patiekalų, šviežiai spaustų sulčių, natūralaus pieno produktų, kad būtų ir greitojo, ir visaverčio maisto“, – sakė muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Kol kas delfinariumo kavinėje galima pasivaišinti tik šaltaisiais ir karštaisiais gėrimais, kelių rūšių užkandžiais. Vis dėlto muziejininkai nenuleidžia rankų – paskelbė jau trečią viešojo pirkimo konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.