Unikali galimybė: padėk UNICEF rinkti lėšas ir laimėk kelionę!

Penktadienį startuoja unikali UNICEF Lietuva paramos internetinė platforma, kur norintiems laimėti kartą gyvenime pasitaikančią kelionę į šiųmetinę UNICEF ir televizijos TV3 misiją į trečiojo pasaulio šalį, tereikia susikurti savo aukojimo puslapį ir entuziastingai padėti rinkti lėšas skurdžiausiose pasaulio šalyse gyvenantiems vaikams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:59 AM

Organizatoriai neabejoja, kad asmeninė pažintis su UNICEF humanitarine veikla praturtins kiekvieno gyvenimą ir įkvėps dar didesniam gerumui. Kiekvienas susikūręs savo aukojimo puslapį įgis galimybę asmeniškai prisidėti ir gyvai pamatyti, kuo gyvena tenykščiai vaikai.

Susikurkite dabar - aukok.unicef.lt!

Pasak Jovitos Majauskaitės, susikurdamas savo asmeninį ar įmonės aukojimo puslapį, kiekvienas gali prisijungti prie UNICEF komandos ir suteikti vaikams specialaus proteinais prisotinto maisto, taip būtino, kad išgyventų toli nuo Lietuvos augantys mažamečiai. 4 Lt dovanoja vaikui gydantį maistą dar vienai jo išgyvenimo dienai.

„Mūsų tikslas, kad kiekviena padovanota diena suteiktų galimybių išgyventi labiausiai pažeistiems pasaulio vaikams“, – įsitikinusi „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė.

UNICEF ir TV3 ketvirtus metus iš eilės rengiasi naujai misijai į trečiojo pasaulio šalis. Dar nėra aišku, kurią šalį lankys vargingiausių pasaulio šalių vaikus gelbėjančios misijos dalyviai. Tačiau jau tikrai žinoma, kad šiemet į misiją su UNICEF leisis ne tik visiems puikiai pažįstami žymūs žmonės – vienam Lietuvos piliečiui, parodžiusiam didžiausią motyvaciją ir įsipareigojimą, bus suteikta unikali galimybė pačiam pamatyti skurdžiausių pasaulio šalių realybę.

Sukurtas aukojimo puslapis gali būti skirtas pagerbti tuos, kuriuos myli, atšvęsti ypatingą progą – pavyzdžiui gimtadienį, vestuves, vaiko gimimą ar krikštynas – motyvuoti įmonės darbuotojus, klientus arba paprasčiausia parodyti savąjį ar įmonės įsipareigojimą prisidėti gelbėjant pasaulio vaikus.

Aukojimo puslapiai – brangiausiai dukrai, pasaulio mamoms, o scenos kryžius – pasaulio vaikams Šiandien startuojančioje UNICEF internetinėje platformoje pirmieji savo aukojimo puslapius suskubo susikurti žinomi Lietuvos žmonės, jau kartu su UNICEF lankęsi skurdžiose pasaulio šalyse.

Dviejose UNICEF misijose Kambodžoje ir Siera Leonėje dalyvavusi TV3 žinių vedėja, šiuo metu motinyste besidžiaugianti Renata Šakalytė-Jakovleva sukurtą aukojimo puslapį skiria savo didžiausiai gyvenimo prasmei – dukrai Elzei ir viso pasaulio vaikams.

„Savo akimis mačiau vaikus, kurių kasdienybę būtų sunku ištverti net suaugusiems. Abiejose šalyse daug skurdo, vaikai miršta ir kenčia nuo ligų, kurias galima lengvai įveikti, pavyzdžiui, skiepais. Kiekvienas paaukotas litas gali padaryti stebuklą – išgelbėti gyvybę, užkirsti kelią ligai, padovanoti vaikystę ar neleisti jai baigtis vos sulaukus 5-erių. Taip kaip nutiko mažylei Jandi, kurią sutikau Siera Leonėje.

Dabar pati esu mama. Turiu dukrytę. Net neįsivaizduoju, kaip reikėtų gyventi, jei žinočiau, kad sergančiam mano vaikui galima padėti, bet jis pasmerktas mirčiai, nes trūksta pinigų vaistams. Kad jo gyvybė priklauso vos nuo kelių paaukotų litų“, – savo sukurtame aukojimo puslapyje rašo Renata. Moteris užsibrėžė surinkti 20 000 Lt pasaulio vaikams ir ragins visus savo draugus bei pažįstamus paaukoti UNICEF „vardan praėjusios savo vaikystės ir vardan tų, kurie vaikystės pasaką dar gali patirti“.

UNICEF Geros valios ambasadorė aktorė Virginija Kochanskytė taip pat negali pamiršti Tanzanijoje sutiktų vaikų ir jų mamų. Moterį sukrėtė apsilankymas saloje, kur žmonės gyvena iš sausos žolės pluošto ir mėlynos plastmasės skutų suręstuose būstuose. Ten visos jėgos skiriamos išgyvenimui, mamos nėra užtikrintos ar vaikas džiaugsis rytojumi. Saloje nėra jokio medicinos centro, kurį pastatyti tereikia 11 000 Lt.

Vienas ryškiausių jaunosios kartos teatro scenos asmenybių Giedrius Savickas teigė, kad didžiausia jo svajonė – gauti auksinį scenos kryžių, kurį jis tvirtai apsisprendė padovanoti pasaulio vaikams. Kadangi vaikai negali laukti, aktorius savo draugų bei gerbėjų prašo nelikti abejingiems ir prisidėti prie jo tikslo. Auksinis scenos kryžius įvertintas 7 000 Lt, tokią sumą Giedrius ir siekia surinkti pasaulio vaikams.

Norintys prisijungti ir sukurti savo aukojimo puslapį daugiau apie programą bei dalyvavimo į UNICEF misiją sąlygas gali rasti užsukę į internetinę svetainę https://aukok.unicef.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.