Menininką nubaudė už nuorodą į parodą

Išskirtinę smėlio skulptūrų parodą Holivudo tema Palangoje atidaręs Andrius Petkus vietoj padėkos iš kurorto savivaldybės sulaukė 250 litų baudos.

Smėlio skulptūrų kūrėjas A.Petkus stebėjosi, kodėl jį reikėjo nubausti už šią nuorodą, užuot iš pradžių tiktai įspėjus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Smėlio skulptūrų kūrėjas A.Petkus stebėjosi, kodėl jį reikėjo nubausti už šią nuorodą, užuot iš pradžių tiktai įspėjus.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jun 14, 2014, 4:13 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:49 PM

Vienintelę Europoje ištisus metus veikiančią smėlio skulptūrų parodą sukūręs 37 metų menininkas A.Petkus jau pirmąją ekspozicijos atidarymo dieną sulaukė nemalonių svečių, rašo „Lietuvos rytas".

Palangos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams užkliuvo ant J.Basanavičiaus gatvės šaligatvio pastatyta nuoroda į atokiau nuo gatvės stovintį pastatą, kuriame veikia paroda.

Informacinė nuoroda ir parodos iškaba ant pastato buvo įvertinta kaip be savivaldybės leidimo įrengta išorinė reklama, už kurią miestui reikėtų sumokėti.

Smėlio skulptūras eksponuojančios viešosios įstaigos „Meno fortas“ direktoriui A.Petkui už išorinės reklamos taisyklių pažeidimą pirmadienį buvo skirta 250 litų bauda. Skulptorius įspėtas, kad laiku nesusimokėjus bauda padvigubės.

Toks Palangoje antrą vasarą naujų smėlio skulptūrų ekspoziciją pristačiusiu pasaulio čempionu viešai besididžiuojančios kurorto savivaldybės priekabumas menininką nustebino.

„Savivaldybė gal galėjo apsiriboti įspėjimu, o ne pulti bausti. Išrašiusi protokolą savivaldybės darbuotoja sakė, kad prieš mane už tą patį pažeidimą nubaudusi prekiautoją rūkytomis žuvimis.

Tačiau aš žmonėms siūlau ne žuvį, o galimybę pasigrožėti retomis meno skulptūromis“, – sakė A.Petkus, pernai vasarą per du mėnesius sulaukęs beveik 4 tūkst. parodos lankytojų.

Menininką nubaudusi Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotoja Danutė Mikienė pasakojo, kad dėl nelietuvių kalba užrašytos iškabos jis jau buvo įspėtas.

„Tą kartą mes kvietėme jį ateiti, būtume paaiškinę, nuo ko reikia pradėti norint suderinti iškabos išvaizdą.

Tačiau A.Petkus per tą laiką net nepaskambino. Tvarka yra vienoda visiems. Vienus už tokius pažeidimus bausdami kitų negalime nepastebėti“, – teigė valstybės tarnautoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.