A. Kubilius: referendumas dėl žemės – antikonstitucinis

Kauno „Žalgirio“ arenoje šeštadienį posėdžiaujanti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos taryba atskleidė, kokios pozicijos bus laikomasi artėjant birželio 29-osios referendumui dėl žemės pardavimo užsieniečiams bei kitų klausimų.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2014-06-21 12:45, atnaujinta 2018-02-12 15:19

„Manome, kad šis referendumas yra antikonstitucinis, prieštaraujantis Lietuvos prisiimtiems įsipareigojimams (2004 metais patvirtintiems referendumu stojant Lietuvai į Europos Sąjungą).

Referendumas atveria kelią tolimesnėms populistinėms iniciatyvoms, kurios gali sukelti politinę sumaištį, sumenkinti parlamentinę demokratiją, kelti grėsmę ekonomikos augimui, visuomenės gerbūviui ir nacionaliniam saugumui“, - rašoma konservatorių tarybos nutarimo projekte.

Partijos pirmininkas A.Kubilius apibrėžė taktiką, kurios bus laikomasi prieš artėjantį referendumą. Pagrindinis akcentas – ignoruoti referendumą nesileidžiant į ilgas diskusijas su jo iniciatoriais.

„Argumentus, kodėl toks referendumas yra žalingas ir kokios galimos jo pasekmės, esame ne vieną kartą minėję, jų nesinorėtų kartoti“, - tarybos posėdyje kalbėjo partijos pirmininkas.

Pasak A.Kubiliaus, partijos pozicija dėl referendumo - principinis raginimas nedalyvauti jame ir nesivėlimas į ilgas diskusijas, pateikiant argumentus apie jo žalą.

„Jeigu V.Landsbergis su A.Kubiliumi imtų primygtinai raginti nedalyvauti referendume, kai kas gali sugalvoti atkeršyti“, - sakė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas.

Apie vyksiantį referendumą konservatorių tarybos posėdyje pasisakyti žada ir partijos garbės pirmininkas, profesorius Vytautas Landsbergis. Laukiama jo atvykstant.

Bus papildyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.