Premjeras: „Referendumas jau pakenkė žemdirbiams“

Sekmadienį vyksiančiame

Premjeras dar kartą pabrėžė, kad jis referendume dalyvaus, tačiau balsuos prieš.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Premjeras dar kartą pabrėžė, kad jis referendume dalyvaus, tačiau balsuos prieš.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-26 15:53, atnaujinta 2018-02-12 11:46

„Šitas referendumo organizavimas tiesiog pablogino kai kuriems žemdirbiams arba žemės savininkams, jos nuomotojams tam tikrą jų finansinę būklę - tie, kurie ketino parduoti žemę, tas procesas užtruko. Ir jeigu žiūrėti, kaip kito per tą laikotarpį žemės vertė, ji sumažėjo. Tai atnešė daliai žmonių nuostolius“, - pareiškė Algirdas Butkevičius ketvirtadienį Seime.

Premjeras dar kartą pabrėžė, kad jis referendume dalyvaus, tačiau balsuos prieš.

„Visą laiką buvau prieš šį referendumą (...) Politikai turi pilnai suteiktus visuomenės įgaliojimus spręsti šitas problemas, jeigu jos iškyla ir operatyviai reaguoti, jeigu reikia, priimant Lietuvos žmonėms reikalingus įstatymus. Nuo pat pirmos dienos pasisakiau, kad referendumas yra organizuojamas dėl to, kad artėja prezidento ir Europos parlamento rinkimai. Pasinaudota tam tikra situacija Europoje, kada euroskeptinės partijos kai kuriose valstybėse įgavo tam tikrą visuomenės pasitikėjimą. Manau, kad buvo tikimasi, kad ir Lietuvoje tas bus“, - teigė premjeras.

Sekmadienį vyksiančiame referendume gyventojai turėtų pasakyti, ar sutinka, kad dirbamą žemę būtų draudžiama parduoti užsieniečiams bei juridiniams asmenims, taip pat, ar bet kokiam kitam referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. piliečių parašų.

Šį trečiadienį prasidėjusiame balsavime iš anksto ir specialiuose paštuose savo nuomonę pareiškė 9 304 rinkėjai, arba 0,37 proc. visų balsavimo teisę turinčių rinkėjų. Kad referendumas įvyktų, jame turi dalyvauti 50 proc. rinkėjų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.