Referendume iš anksto balsavo 0,81 proc. visų rinkėjų

Kad referendumas įvyktų, jame turi balsuoti 50 proc. piliečių.

Balsuoti iš anksto savivaldybėse trečiadienį ir ketvirtadienį galėjo rinkėjai, kurie sekmadienį negalės atvykti į savo rinkimų apylinkę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Balsuoti iš anksto savivaldybėse trečiadienį ir ketvirtadienį galėjo rinkėjai, kurie sekmadienį negalės atvykti į savo rinkimų apylinkę.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:03 AM

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, 12,4 tūkst. rinkėjų balsavo iš anksto savivaldybėse, o dar 8 tūkst. - specialiuose paštuose. Užsienyje esančiuose kariniuose vienetuose balsavo 91 Lietuvos pilietis.

Didžiausias aktyvumas per išankstinį balsavimą buvo Neringoje - čia savo valią pareiškė 2,14 proc. rinkėjų, o mažiausias Mažeikių rajone, kur balsavo 0,43 proc. rinkėjų.

Balsuoti iš anksto savivaldybėse trečiadienį ir ketvirtadienį galėjo rinkėjai, kurie sekmadienį negalės atvykti į savo rinkimų apylinkę.

Trečiadienį prasidėjęs balsavimas specialiuosiuose paštuose dar tęsiasi penktadienį. Čia gali balsuoti rinkėjai, kurie yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos, globos ar laisvės atėmimo įstaigose, atlieka karo tarnybą. Taip pat penktadienį ir šeštadienį vyks balsavimas namuose.

Balsavimo aktyvumas referendume kol kas triskart mažesnis nei per gegužę vykusių prezidento rinkimų metu. Per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas prezidento rinkimuose savo valią buvo pareiškę 2,97 proc. rinkėjų.

Iš viso referendume savo nuomonę gali pareikšti 2,532 mln. Lietuvos piliečių. Referendumas laikomas įvykusiu, jei jame dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų rinkėjų.

Šį sekmadienį vyksiančiame referendume gyventojai turėtų pasakyti, ar sutinka, kad dirbamą žemę būtų draudžiama parduoti užsieniečiams bei juridiniams asmenims, taip pat, ar bet kokiam kitam referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. piliečių parašų.

Kad referendumas įvyktų, jame turi balsuoti 50 proc. piliečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.