R.Paksas: „Negalime ignoruoti: dauguma žmonių nenori euro“

„Neturime teisės ignoruoti fakto, jog dauguma Lietuvos žmonių nenori euro“,- pasisakydamas diskusijoje Europos Parlamente, svarstant pranešimą dėl euro įvedimo Lietuvoje, pabrėžė europarlamentaras prezidentas Rolandas Paksas.

R.Paksas įsitikinęs: dauguma žmonių yra neigiamai nusistatę euro atžvilgiu, tačiau politikai į jų nuomonę atsižvelgti nenori.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Paksas įsitikinęs: dauguma žmonių yra neigiamai nusistatę euro atžvilgiu, tačiau politikai į jų nuomonę atsižvelgti nenori.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:59 PM

Pasak R.Pakso, Lietuva 2004 metais stojo į kitokią Europos Sąjungą. Per tuos dešimt metų ji neatpažįstamai yra pasikeitusi: deja, reikėtų konstatuoti, kad mes nesukūrėme tokios Europos bendrijos, kuria piliečiai galėtų pasitikėti, kuri taptų savasties dalimi daugiau nei pusei milijardo europiečių.

„Dauguma lietuvių savo ateitį mato mažiau optimistiškai nei prieš 10 metų: turiu omeny socialinę atskirtį, nedarbą ir žmonių nusivylimą,“- sakė Europos Parlamento narys R.Paksas.

„Manau, kad lietuvių Tautai, prieš daugelį amžių sukūrusiai savo valstybę, jos teisinius pamatus grindusiai Statutais ir Konstitucijomis, šimtmečiais atkakliai gynusiai savo laisvę ir nepriklausomybę, išsaugojusiai savo dvasią, gimtąją kalbą, raštą ir papročius, tai nėra tik paprastas formalumas. Tai dalies valstybingumo atsisakymas. Daugiau kaip pusė iš 2013 metų pavasarį atliktos apklausos lietuvių buvo neigiamos nuomonės dėl euro įvedimo Lietuvoje. Dauguma žmonių yra neigiamai nusistatę euro atžvilgiu, tačiau politikai į jų nuomonę atsižvelgti nenori“,- konstatavo prezidentas R.Paksas.

Baigdamas savo pasisakymą, cituodamas naujojo Europos Komisijos pirmininko Jeano Claude'o Junckero frazę "noriu, kad ES priartėtų prie žmonių", R.Paksas pateikė klausimą: „pone Pirmininke, ar įvedant eurą prieš daugumos žmonių valią mes priartinsime Europos Sąjungą prie žmonių?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.