Policija – absurdo teatro žvaigždė

Apie 7.41 val. Vilniuje, G.Baravyko ir Upės g. sankryžoje, automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas piliečio J.R. (gim. 1976 m.), partrenkė pėsčiąjį S.K. (gim. 1947 m.), kuris dėl patirtų kūno sužalojimų nuvežtas į RVUL.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

Jul 18, 2014, 7:41 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:44 PM

Štai ką ir nė žodžio daugiau būtumėte sužinoję apie tą kraupų įvykį, kuris prieš dvi savaites sukrėtė visą šalį. Jei Lietuva gyventų pagal idealią tvarką.

Įsivyrautų ramybė, jei ne tie landūs žurnalistai: vis klausinėja, lenda, kelia versijas. Jonas Radzevičius buvo tik girtas ar girtutėlis, kai jo „Zafira“ priekiniu stiklu perėjoje triuškino pėsčiojo kaukolę? O gal ir miltelių uostęs?

Vienas portalas netgi promilių kiekį įvardijo – pro šalį, žinoma, bet kas uždraus nors ir totalizatorių rengti, kai aplink – tokios paslaptys.

Praėjo 14 dienų, bet pareigūnai taip ir nesugebėjo nieko pranešti apie tai. Tą rytą įvykio vietoje dirbę „Lietuvos ryto“ žurnalistai matė migla aptrauktas vairuotojo akis ir užuodė tvaiką, bet oficialių išvadų apie alkoholio kiekį kraujyje visuomenei nepateikta.

Nei spaudos konferencijų, nei pranešimų, nors tūkstantinės minios ir tą juodąjį penktadienį, ir vėliau šturmavo žinių portalus ieškodamos naujienų apie šį neeilinį įvykį. Esminio atsakymo, lemiančio visuomenėje gerai žinomo žmogaus likimą.

Tradiciškai atsirado ir tokių, kurie skubiai pasmerkė savo darbą dirbančius žurnalistus – pasirodo, tai jie yra kalčiausi dėl šios dramos, nes paskubėjo paskelbti žinią apie numanomą vairuotojo girtumą. O juk galėjo apsiriboti policijos pranešimu apie anoniminį J.R. ir S.K. susidūrimą!

Nors Vakaruose žmogaus teisės gerbiamos ir ginamos kur kas atidžiau nei pas mus, policija nesislapsto už paragrafų. Po bendruomenei rūpimų nelaimių rengiamos spaudos konferencijos, informuojama apie tyrimo eigą.

Bet Lietuvoje vis stipriau pučia kiti vėjai, o politinio korektiškumo bacilos pakirsta policija apie įvykius dabar praneša štai taip: „Varėnos r. pareigūnai surado metalinių detalių visumą, panašią į aparatą naminei degtinei gaminti (neveikimo stadijos).“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.