Jono Radzevičiaus pavyzdys užkrečia?

„Sostinė" 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 19, 2014, 8:26 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:16 PM

Štai trečiadienį S.Batoro ir Rudens gatvių sankryžoje automobilis „Volkswagen Passat“ partrenkė ir sunkiai sužalojo pėsčiųjų perėja einančią 60 metų moterį. Ji patyrė sunkią galvos traumą, sužeistos galūnės.

Prie pėsčiųjų perėjos liko automobilio stabdymo žymės. Jos tęsėsi apie 30–40 metrų. Tai kokiu greičiu skriejo automobilis? Į tai turėtų atsakyti tyrėjai, bet jau dabar galima spėti, jog nemažu. Juolab kad transporto priemonė slydo ir už pėsčiųjų perėjos.

Dar skaudesnė avarija antradienį įvyko Konstitucijos prospekte, kur automobilis BMW 528 taip pat pėsčiųjų perėjoje partrenkė 27 metų merginą. Medikai vilnietei nustatė kraujo išsiliejimą į smegenis. Netrukus ji mirė ligoninėje.

BMW vairuotojas teisinosi tiesiog nepastebėjęs pėsčiosios. Tačiau liudininkai pasakojo, kad avarija įvyko tuo metu, kai prie perėjos praleisti dviejų pėsčiųjų sustojo antrąja juosta važiuojantis maršrutinis autobusas.

Vyresnė moteris spėjo pereiti gatvę, o iš paskos žingsniuojanti mergina tapo jauno vairuotojo auka, mat jis buvo sumanęs aplenkti autobusą trečiąja eismo juosta.

Liudininkai kaip ir pirmosios avarijos atveju tvirtino, kad BMW merginą partrenkė važiuodamas nemažu greičiu.

Kai autobusas stabtelėjo, kad praleistų pėsčiuosius, BMW vairuotojas nepamąstė ir paspaudė greičio paminą. Parblokšta mergina slydo variklio dangčiu ir rėžėsi į priekinį BMW stiklą, tada be sąmonės nukrito ant asfalto.

Vėliau BMW vairuotojas policijai teisinosi, kad mergina netikėtai išlindo pro autobuso priekį. Pareigūnams liko skėstelėti rankomis ir vairuotojui priminti, kad jis merginą partrenkė pėsčiųjų perėjoje.

Skaudžios nelaimės primena, kas buvo nepadaryta. Po avarijos S.Batoro ir Rudens gatvių sankryžoje susirinkę aplinkinių namų gyventojai tikino ne kartą savivaldybės prašę įrengti šviesoforą, bet vis sulaukdavę atsakymo, kad nėra pinigų.

J.Radzevičiui partrenkus pėsčiąjį kritikos sulaukė ir gatves kertantys dviračių takai. Jie klaidina, nes žymimi panašiai kaip pėsčiųjų perėjos, bet jokios pirmenybės nesuteikia.

Tačiau baisiausia, kad vasarą ištuštėjusiose gatvėse vis daugiau vairuotojų elgiasi pernelyg drąsiai. Nėra automobilių – ir spaudžia greičio paminą kaip magistralėje, užmiršdami pėsčiuosius.

Be to, galima spėti, kad gatvėse liko ne patys drausmingiausi vairuotojai. Dirbantys žmonės atostogauja, studentai išvykę į namus. Tad mieste liko neturintys kuo užsiimti jaunuoliai.

Patarimas būtų vienas: einant per gatvę atidžiau stebėti, ar milžinišku greičiu neatlekia BMW arba „Volkswagen Passat“. Nes ne tik šios dvi avarijos primena, kad jų labiausiai reikia saugotis.

„Sostinė" 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.