V. Galvonas ir Ž. Pinskuvienė viceministrais nebus

Formuojamose ministrų komandose neturėtų likti vadinamajame juodajame sąraše figūravusio vidaus reikalų viceministro Algimanto Juocevičius, aplinkos viceministro Almanto Petkaus ir žemės ūkio viceministrės Živilės Pinskuvienės. Tai pirmadienį patvirtino šių sričių ministrai. Taip pat viceministru nebus ir „tvarkietis“ Vytautas Galvonas.

Finansų ministras teigia, kad jo komandoje nebus „tvarkiečio“ V.Galvono.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Finansų ministras teigia, kad jo komandoje nebus „tvarkiečio“ V.Galvono.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:21 PM

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas A.Juocevičiaus toliau pasilikti savo komandoje nežada.

„Jisai nebus“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras ir nebuvo linkęs detalizuoti, kas lėmė tokį jo apsisprendimą.

„Aš sakiau: jis nebus. Kiti – matysime“, – teigė D.A.Barakauskas. Apsispręsti dėl likusios savo komandos dalies vidaus reikalų ministras žadėjo iki pirmadienio darbo dienos pabaigos.

Komanda formuojama

Naujoji žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė tikino kol kas neturinti nė vieno viceministro, komanda formuojama, pirmadienį iš principo dėl to apsitars valdančiųjų Politinė taryba.

„O tą, ką aš sakiau, ir pasilieku prie savo nuomonės, kad tie žmonės, kuriems buvo bent menkiausia dėmė mesta dėl jų darbo skaidrumo, tikrai mano komandoje nedirbs“, – sakė „darbietė“. Perklausus, ar turi omeny partijos kolegę Ž. Pinskuvienė, V.Baltraitienė tikino, kad kalbanti ne tik apie ją.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) V.Baltraitienei kol kas nepateikė savo kandidatūros. Buvo skelbta, kad žemės ūkio viceministre taps LLRA deleguojama Leokadija Počikovska. Tuo atveju, jeigu bus pateikta ši kandidatūra, pasak ministrės, teisėsaugos institucijų bus iš naujo prašoma pažymos.

„Kiek suprantu, ten neturėtų būti problemų, jinai (L.Počikovska. – ELTA) liks“, – sakė V.Baltraitienė.

Savo kandidatų į viceministrus nėra pateikusi ir Darbo partija, nes, kaip nurodė politikė, jai leista rinktis pačiai.

Nebedirbs su A.Petkumi

Ketvirtadienį aplinkos ministro pareigas pradėjęs eiti Kęstutis Trečiokas, buvęs ankstesnės Vyriausybės ūkio viceministras, prakalbo, kad toliau nebedirbs su A.Petkumi.

„Nežinau, manau, kad ne“, – klausiamas, ar A.Petkus grįš į jo komandą, atsakė K.Trečiokas. Pagrindiniai to motyvai, pasak ministro, ką ne kartą minėjo ir Premjeras, jog garsiajame juodajame sąraše minėti viceministrai neturėtų toliau dirbti.

„Manau, kad Premjeras nekeitė nuomonės, ir neturėčiau prieštarauti Premjerui, ir dėl kitų sumetimų“, – sakė K. Trečiokas. Kas bus teikiamas vietoj A.Petkaus, neaišku.

Dėl galimybės toliau eiti pareigas kalbama ir su viceministrais Daiva Matoniene ir Linu Jonausku. K.Trečiokas išreiškė viltį, kad jie liks, bet esą turi būti ir jų pačių sutikimas, gautos specialios pažymos iš teisėsaugos institucijų.

Ministrai mano, kad komandos suformavimui ir patvirtinimui prireiks vienos dviejų savaičių.

V.Galvono nebenori matyti

Finansų ministras teigia, kad jo komandoje nebus „tvarkiečio“ Vytauto Galvono, kuris įtariamas pasiskolinęs nemažą pinigų sumą iš lošimų bendrovės „Top sport“ savininko.

„Šiandien priimti į darbą trys viceministrai - Algimantas Rimkūnas, Aloyzas Vitkauskas ir Edmundas Žilevičius. O su Vytautu Galvonu mes pasišnekėjome ir nutarėme, kad atsižvelgiant į visas aplinkybes, protingiau bus, jeigu jo naujoje komandoje nebus“, - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Rimantas Šadžius.

Jo teigimu, naują kandidatą vietoj V.Galvono pagal ankstesnį susitarimą turėtų pasiūlyti partija „Tvarka ir teisingumas“. Pirmadienį viceministrų klausimą turėtų svarstyti koalicinė taryba.

R.Šadžius teigė neturintis informacijos apie prokuratūroje atliekamo tyrimo dėl V.Galvono neva paimtos paskolos iš „Top sport“ savininko Gintaro Staniulio rezultatus.

Finansų ministras negalėjo pasakyti, ar sprendimas neskirti V.Galvono viceministru yra susijęs su šiais įtarimais.

„Aš tikrai nenoriu komentuoti, viską šita tema pasakiau išsamiai“, - sakė R.Šadžius.

Tyrimas dėl dokumento klastojimo birželį pradėtas po to, kai į prokurorus kreipėsi pats V.Galvonas, viešai paskelbus apie neva jo sutartį su „Top sport“ savininku. Apie tai birželio pradžioje paskelbė LRT televizija - esą viceministras, kuruojantis lošimus, iš G.Staniulio pasiskolino 300 tūkst. litų už 0,2 proc. metų palūkanas.

V.Galvonas ir G.Staniulis tuomet BNS teigė jokios paskolos sutarties nesudarę.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija birželio pradžioje taip pat pradėjo tyrimą dėl galimo finansų viceministro interesų konflikto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.