Vidaus reikalų viceministru tapo Ž. Pacevičius

Vidaus reikalų ministras Dailis

Ž.Pacevičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Ž.Pacevičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2014, 11:40 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:50 PM

Sprendimą ministras priėmė atsižvelgdamas „į jų kompetenciją, patirtį ir teigiamas STT bei kitų tarnybų ir institucijų pažymas“, nurodo ministerija.

Jis dar pirmadienį žurnalistams pareiškė, kad trečio iš buvusių viceministrų - „tvarkiečio“ Algimanto Juocevičiaus - atsinaujinusioje komandoje nebus.

Ministras BNS antradienį sakė, kad vietoj A.Juocevičiaus bus ieškoma kito žmogaus.

„Be abejo, kažkada bus ir trečias viceministras“, - sakė D.A.Barakauskas.

Anot žiniasklaidos, A.Juocevičius buvo minimas vadinamajame „juodajame sąraše“ - Specialiųjų tyrimų tarnybos pažymoje apie viceministrus.

Nuo antradienio sveikatos apsaugos viceministrais vėl dirba Erikas Mačiūnas ir Jadvyga Zinkevičiūtė.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS sakė pirmadienį gavusi reikalingus dokumentus iš Specialiųjų tyrimų tarybos (STT) dėl visų trijų jos pirmtakui Vyteniui Povilui Andriukaičiui talkinusių viceministrų ir visi jie dirbs jos komandoje, tik Gediminas Černiauskas pradės pareigas eiti vėliau - kitą savaitę.

„Vakar jau atėjo iš STT pažymos, jokių problemų visi trys neturi. Bet trečiasis - G.Černiauskas - yra užsienyje, jis šiandien ryte skambino, grįš pirmadienį ir taip pat bus priimtas eiti tas pačias pareigas“, - sakė ministrė.

V.P.Andriukaitis ministro postą paliko, nes yra siūlomas į Europos Komisijos narius.

Susisiekimo ministerijoje dirbs trys tie patys viceministrai - „darbietis“ Saulius Girdauskas, nepartinis Arijandas Šliupas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Vladislavas Kondratovičius.

„S.Girdauskas eina pareigas nuo šio pirmadienio, A.Šliupas - nuo šiandien, o V.Kondratovičius - yra pasirašytas mano įsakymas - eis nuo rytojaus“, - BNS antradienį sakė ministras Rimantas Sinkevičius.

Jis teigė, kad jo komanda lieka tokia pat, nes pokyčiams „nebuvo būtinybės“. Ministras taip pat patikino gavęs visus reikalingus dokumentus iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.