Rusijos TV nebežiūriu – ten romantiką pakeitė agresyvus tonas

Nebegaliu žiūrėti Rusijos televizijos programų, kurios, regis, dar visai neseniai buvo įdomios. Mūsų karta augo su jų laidomis, kino filmais ir serialais, tačiau po Ukrainos konflikto Rusijos televizijų nebežiūriu. Nors nesu labai aktyvus nei politiškai, nei pilietiškai, jų TV programos mane atgraso.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Siparis

Jul 26, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:29 PM

Pastaruoju metu per visus rusiškus kanalus visiškai atvirai transliuojama vien propaganda.

Rusams reikia karo, reikia nelaimės, reikia bėdos. Pasižiūrėkite, kokie dabar jų serialai, dokumentika, kaip pateikiami Čečėnijos ir Afganistano karai, Kaukazo konfliktas. Visur – vien agresija, šovinizmas ir melas.

Kai išgirsti jų įvykių versijas, kurios nesutampa su tau žinomomis, tuomet supranti, šalia ko gyveni. Tokia kaimynystė kelia nerimą. Aš karo nebijau, bet gaila vaikų, kartų, kurios gyvens po mūsų.

Net rusiški filmai sovietmečiu buvo kitokie – švelnūs, šilti, romantiški. Dabar juose aukštinamos visai kitokios vertybės.

Jeigu kalbėsime apie lietuviškus kanalus, manęs niekada nepralinksmina specialios juokinimo laidos, tokios kaip „Prajuokink mane“ (BTV).

Vis dėlto džiaugiuosi, kad yra tokia stipri humoro laida kaip „Dviračio šou“, kurią ir toliau ketina vežti šaunieji „dviratininkai“, net ir netekę vieno iš kūrėjų. Gerbiu jų sveiką cinizmą.

Dėmesį prikausto laidos, kurias veda Rūta Mikelkevičiūtė, Edmundas Jakilaitis, Rita Miliūtė, Rūta Janutienė, Daiva Žeimytė, Kristupas Krivickas. Visi jie – aukščiausio lygio profesionalai.

„Lietuvos ryto“ TV laidų vedėja D.Žeimytė – regis, trapi šviesiaplaukė mergina. Tačiau sėdo į E.Jakilaičio kėdę ir savo kietumu nė kiek jam nenusileidžia. Ji sugeba priremti prie sienos ar pastatyti į vietą net ir labai nepatogius pašnekovus, tokius kaip Viktoras Uspaskichas.

Jos kietumas turi ne tik žavesio, bet ir seksualumo. Gal kai kam atrodo, kad tokiose laidose jo nereikia, bet man netrukdo.

Labai nustebau kartą išvydęs K.Krivicko laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ („Lietuvos ryto“ TV) pokalbį su Vladu Belecku, už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą įkalintu iki gyvos galvos.

Žurnalistas sugebėjo prakalbinti žmogų, kuris galėtų išvis nešnekėti. Manau, tokiam pokalbiui reikia ne tik sumanumo, bet ir nemažos drąsos. Jo laidos – labai profesionalios.

Esu įpratęs žiūrėti senutę LRT televizijos „Panoramą“, bet jei persijungiu „Lietuvos ryto“ televizijos „Reporterį“, kurį veda Andrius Kavaliauskas, pasilieku su juo. Dėmesį prikausto ir malonus balsas, ir išsamios, profesionaliai pateikiamos naujienos.

Ne tik graži, bet ir gera laidų vedėja yra Rasa Tapinienė. Nuotaikingai ir išradingai ryto naujienas pateikia LRT televizijos laida „Labas rytas“ – ją žiūriu kiekvieną rytą.

Su įdomumu pasiklausau ir R.Janutienės aštrių diskusijų laidose „Patriotai“ bei „Nuoga tiesa“ per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.