Vyriausioji rinkimų komisija turės didelių išlaidų

Vyriausioji rinkimų komisija

Anot Z.Vaigausko, per savivaldos rinkimus 2015 metų vasario mėnesį VRK sistemą dar aptarnaus dabartinis paslaugų tiekėjas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anot Z.Vaigausko, per savivaldos rinkimus 2015 metų vasario mėnesį VRK sistemą dar aptarnaus dabartinis paslaugų tiekėjas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-28 11:02, atnaujinta 2018-02-11 16:48

Kaip BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, naują sutartį su tiekėjais trejiems metams ketinama sudaryti kitąmet kovą, pasibaigus sutarčiai su dabartiniais paslaugų tiekėjais - bendrove „Algoritmų sistemos“.

„Iš esmės, būtų perkami tie patys sistemos elementai, kurie ir buvo. Praėjus trejiems metams ir pasibaigus sutarčiai turime skelbti naują pirkimą“, - sakė jis.

Anot Z.Vaigausko, per savivaldos rinkimus 2015 metų vasario mėnesį VRK sistemą dar aptarnaus dabartinis paslaugų tiekėjas. Sutartis su įmone baigiasi kitų metų kovą.

VRK planuoja, kad informacinės sistemos, skirtos rinkimams ir politinių partijų finansavimui, bei tinklalapio atnaujinimams ir kitų susijusių funkcijų priežiūrai per trejus metus galėtų būti skiriama iki 2,5 mln. litų. Tai BNS patvirtino Vyriausiosios rinkimų komisijos Kompiuterinių technologijų skyriaus vedėja Jurga Augustaitytė.

Prieš šių metų Europos Parlamento ir prezidento rinkimus buvo atnaujintas ir VRK tinklalapis - anot Z.Vaigausko, pakeista buvo tik VRK interneto svetainės išvaizda ir turinio valdymo sistema, bet ne esminiai sistemos elementai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą