Įkandin pramogų šviesulės – skolų šešėliai

Prieš trejus metus savo kavinės leidžiamomis nuotekomis Palangos paplūdimį užteršusiai pramogų verslo atstovei Gintarei Gurevičiūtei skirtą baudą valstybė iškrapštė tik pasitelkusi antstolę, rašo „Lietuvos rytas“.

G.Gurevičiūtės bėdos prasidėjo, kai prie jos ir L.Karaliaus valdomos kavinės buvo aptikta kiaura nuotekų statinė.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
G.Gurevičiūtės bėdos prasidėjo, kai prie jos ir L.Karaliaus valdomos kavinės buvo aptikta kiaura nuotekų statinė.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 6, 2014, 7:39 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:50 PM

Dėl Palangos paplūdimyje 2011 metų vasarą kavinę valdžiusių G.Gurevičiūtės ir jos tuomečio draugo buvusio Seimo nario Lino Karaliaus padarytų pažeidimų veiklos turėjo ir Darbo inspekcija, ir Valstybinė mokesčių inspekcija, ir aplinkosaugininkai.

Labiausiai ši porelė išgarsėjo, kai prie savo palapinės paplūdimyje į smėlį įkasė kiaurą plastikinę talpyklą, į kurią leido virtuvės nuotekas ir riebalais teršė gruntą.

Už aplinkos teršimą bendrovės „Sėkmingi projektai“ vadovė G.Gurevičiūtė buvo nubausta 2,3 tūkstančio litų bauda.

Kratėsi teršėjos vardo

Skirtą baudą vilnietė apskundė teismui.

Ji įrodinėjo, kad į smėlį įkasta talpykla buvo ne jos, nes vegetarišką maistą siūliusi jos kavinė riebalų esą nenaudoja.

Bet ištyrę šioje vietoje daugiau nei metro gylyje paimto užteršto smėlio mėginį aplinkosaugininkai nustatė, kad, lyginant su kitoje paplūdimio vietoje ištirtu smėliu, organinių medžiagų koncentracija viršija 223 kartus, o viename litre aptiko 14 gramų riebalų.

Bylų maratonas buvo baigtas tik pernai vasarį, kai Klaipėdos apygardos teismas atmetė G.Gurevičiūtės apeliacinį skundą.

Neskundžiama teismo nutartimi buvo nustatyta, kad aplinka buvo užteršta iš vilnietės vadovaujamos kavinės leidžiamomis nuotekomis.

Sumokėti privertė antstolė

Tačiau skirtą baudą G.Gurevičiūtė sumokėjo tik įsikišus antstoliams.

Po teismo nutarties praėjus 8 mėnesiams į aplinkosaugininkų sąskaitą iš pradžių buvo pervesta 100 litų, o po dviejų mėnesių – dar 88 litai.

Likusi baudos suma – 2111 litų valstybę pasiekė tik šių metų gegužę.

Klaipėdos apygardos teismas dar vieną 3 tūkstančių litų baudą G.Gurevičiūtei buvo skyręs už 2011 metais paplūdimio kavinėje sučiuptus nelegalius darbuotojus ir pinigų neatitikimą kasoje.

Nors ši bauda buvo priteista prieš dvejus metus, Valstybinė mokesčių inspekcija pinigų sulaukė irgi neseniai, kai G.Gurevičiūtę ėmė persekioti antstolė.

Už priverstinį baudų išieškojimą per tūkstantį litų pramogų atstovė dar liko skolinga antstolei.

„Vykdomosios bylos dar nėra užbaigtos.

Mes kantrūs, palauksime, kol ji vėl užsidirbs kokiame nors televizijos projekte“, – sakė Marijampolėje dirbanti antstolė Asta Lukšienė.

Dar sunkiau už išvalytą paplūdimį pinigus sekasi atgauti Palangos savivaldybei.

Iš tos vietos, kurioje stovėjo G.Gurevičiūtės kavinė, 2011 metų rudenį kurorto komunalininkai utilizuoti išvežė apie 12 kubinių metrų virtuvės nuotekomis užteršto smėlio.

Šie darbai savivaldybei kainavo 3862 litus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nutarė šią sumą išieškoti iš G.Gurevičiūtės įmonės „Sėkmingi projektai“.

Tačiau pernai rudenį šiai bendrovei buvo iškelta bankroto byla, ir savivaldybė su savo sąskaita atsistojo į kreditorių eilę.

„Vargu ar šių pinigų sulauksime, nes viename Vilniaus bute įregistruota bendrovė jokio turto neturi“, – sakė Palangos savivaldybės Juridinio skyriaus vedėjas Petras Kaminskas.

Laiko asmeniniu reikalu

Pačios G.Gurevičiūtės nuomone, jai skirtos baudos yra jos asmeninis reikalas: „Visas skirtas baudas sumokėjau. Atsiskaitysiu ir su antstole. Reikėtų tiktai pasidžiaugti, kad tokia jauna mergina sugeba atiduoti visas skolas.“

Bet ar iš bankrutuojančios jos bendrovės savo pinigus atgaus Palangos savivaldybė, 27 metų moteris neatsakė: „Mano finansiniai reikalai niekam neturėtų rūpėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.