Laidų pavadinimai – lyg mįslės

Kas sezoną televizijos pasiūlo naują drabužį, kurį aš pasimatuoju ir vertinu, koks jis: gal pasenęs, o gal – kaip tik.

Daugiau nuotraukų (1)

Zita Kelmickaitė

2014-08-31 13:00, atnaujinta 2018-01-25 01:48

Kas sezoną televizijos pasiūlo naują drabužį, kurį aš pasimatuoju ir vertinu, koks jis: gal pasenęs, o gal – kaip tik.

Anksčiau televizijų programos labiau buvo skirtos jaunimui. O iš naujo sezono anonsų jau pastebiu ir naują kryptį, kuri anksčiau buvo būdinga labiau LRT televizijai. Atsigręžiama į paprastą miesto, miestelio žmogų.

LNK artėja prie šeimos. Atrodo, televizija prie ekranų nori susodinti visą šeimą – nuo jauno iki seno. Tokia yra užuomina. O kaip bus iš tikrųjų, pamatysime.

Televizija turi puikią galimybę žiūrovą pagriebti tarsi kabliu, todėl rubrikų ar laidų pavadinimus galėtų kurti atsakingiau. Pavyzdžiui, viliojantis pavadinimas „Detektyvo klasika“ (LRT televizija). Pamačiusi žodį „klasika“ aš iškart susidomiu ir filmą tikrai pažiūrėsiu.

O laidos „Yra, kaip yra“ (ją nuo šio sezono transliuos LNK) pavadinimas nieko nesako, kyla klausimas – kas tai yra? Aktualių pokalbių laida? Diskusijų ringas? Išvydus pavadinimą „Kvieskite daktarą“ (TV3) galima įtarti, kad tai laida apie sveikatą. Tačiau ko konkrečiai tikėtis?

Pavadinime laida turi būti iššifruota, o ne užkoduota. Kodėl negalėtų būti rubrikos „Sentimentalus kinas“? Kiek meilės istorijų čia galima sudėti! Arba „Filmas jaunimui“, „Kinas visai šeimai“. Jau iškart taptų aišku, kad prie televizoriaus galima susėsti su vaikais.

Negalėčiau gyventi be informacinių laidų. Jas stengiuosi pažiūrėti per visas Lietuvos televizijas. Kartais net televizoriaus valdymo pultelis įkaista.

Visuomet ilgesniam laikui sustoju ekrane išvydusi Indrę Makaraitytę, Nemirą Pumprickaitę, Ritą Miliūtę.

Tai moterys, kurios savo žvilgsniu pjausto visus gyvenimo sluoksnius ir juos pateikia ne saldžiai ant lėkštutės.

Negaliu neatkreipti dėmesio į Viktorą Jakovlevą, „Info TV“ žinių vedėją. Jis toks gyvas, įtaigus, dalykiškas ir kartu artimas. Ekrane pasigendu Modesto Naudžiaus, kuris iš LRT televizijos išėjo dirbti pas prezidentę. Jis ramus, elegantiškas, su korektiška šypsena. Surask tu tokį kitą.

Profesionalumu išsiskiria „Lietuvos ryto“ televizijos informacinės laidos. Ši televizija rengia išsamius ir ilgus reportažus. Be to, dirba jauna komanda. Įsijungusi šios televizijos žinias iškart žinau, kad naujienos bus pateiktos įvairiais aspektais.

Informacinėse laidose pasigendu profesionalių komentarų. Žurnalistai dažniausiai puikiai informuoja, tačiau man svarbu, ką apie įvykius mano profesionalai.

Kai „Lietuvos ryto“ kino apžvalgininkas Saulius Macaitis pasakydavo, kad koks nors filmas yra geras, visuomet bėgdavau jo žiūrėti. Jo nuomone pasikliaudavau besąlygiškai. Tokių analitikų pasigendu visose viešojo gyvenimo srityse – politikoje, kultūroje, sporte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.