Trenerių ir komentatorių šalis

Vykstant pasaulio ar Europos krepšinio čempionatui pagal populiarumą po krepšininkų antroje vietoje atsiduria varžybų komentatoriai. Dauguma lietuvių yra krepšinio treneriai ir komentatoriai. Jie geriau už profesionalus žino, ką ir kada išleisti į aikštelę, ką ir kada sakyti prie mikrofono.

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Rainys

Sep 7, 2014, 1:12 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:35 PM

Tiesa, esu susidūręs su tokiais kritikais, kurie patys sėdę prie mikrofono drąsą akimirksniu praranda.

Nereikia burnoti. Turime gerų komentatorių. Visuomet žavėjausi Lino Kunigėlio ir Roberto Petrausko darbu. Jaunoji komentatorių karta taip pat puiki.

Esu užkietėjęs patriotas, todėl mane erzina nepamatuota kritika komentatoriams, sportininkams ir treneriams. Kai stebiu rungtynes per televizorių, komentatoriaus balsas man – kaip fonas.

Kartais manęs klausia, kiek laiko reikia rengiantis komentuoti varžybas ar sporto žinioms. Atsakau – viso gyvenimo. Sporto žurnalistas nuolat turi būti įvykių centre.

Rengiant reportažus apie sporto įvykius man įdomiausia ne rezultatai, o tai, kokie žmonės juos pasiekia, sportininkų charakteriai.

Pastarieji mėnesiai buvo gausūs sporto įvykių – pasaulio futbolo, krepšinio čempionatai.

Tačiau apskritai mūsų šalies televizijose sporto laidų ne tiek ir daug. Kai kas sako, kad užmetus žvilgsnį į Lietuvos televizijų programas susidaro įspūdis, kad egzistuoja tik krepšinis ir futbolas.

Nieko nepadarysi – futbolas yra sporto karalius, o krepšinis populiarus dėl lietuvių pergalių. Rūtos Meilutytės laimėjimai išpopuliarino ir plaukimą, todėl dabar TV ekrane galima vis dažniau išvysti ne tik tituluočiausius mūsų plaukikus.

Sporto žurnalistikoje nesu naujokas. Todėl, kai dirbu eteryje, stengiuosi, kad žiūrovai nesuprastų, kurią komandą palaikau. Vis dėlto kartais emocijos nustelbia profesinius įgūdžius.

2010 metais per Turkijoje vykusį pasaulio krepšinio čempionatą taip audringai palaikiau Lietuvos rinktinę, kad tvarkdariai pagrasino išprašyti iš arenos. Jie mane kaltino, kad trukdau susikaupti kitiems žurnalistams.

Mėgstu žiūrėti ne tik sporto laidas ir transliacijas. Stengiuosi nepraleisti ir žinių.

Taip pat mėgstu pramogines laidas ir remiantis tarptautiniu modeliu sukurtus projektus, tokius kaip „X Faktorius“, „Chorų karai“, „Lietuvos talentai“.

Iš užsienio laidų išskirčiau humoristo Jimmy Fallomo vedamą vakaro šou per NBC. Stengiuosi nepraleisti nė vienos jo laidos.

Labai mėgstu ruošti maistą, todėl susidomėjęs žiūriu įvairių televizijų rodomas kulinarijos laidas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.