A.Zuokas: „Lietuvoje daug kas įvyksta dėl mūsų kvailo „biednumo“

Dėl Vilniaus moksleivių išvykų į

A.Zuokas mano, kad svarbiau ne išsiaiškinti kaltuosius, o imtis priemonių, kad taip nebenutiktų.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Zuokas mano, kad svarbiau ne išsiaiškinti kaltuosius, o imtis priemonių, kad taip nebenutiktų.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:39 PM

„Lietuvoje dažnai daug kas įvyksta dėl mūsų kvailo „biednumo“ - jei kažkas kviečia ir apmoka, tai visi mielai važiuoja. Kitą vertus - kodėl mes to nedarome? Pavyzdžiui, Šaulių sąjunga yra mažai finansuojama lyginant su poreikiais, arba su tuo, ką mes matome (...). Šiandien vis dėlto reikia ieškoti ne kaltų, o ką padaryti, kad taip nebūtų“, - BNS šeštadienį sakė A.Zuokas.

Sostinės meras tvirtino apie miesto moksleivių dalyvavimą sukarintose Rusijos remiamose stovyklose sužinojęs tik iš žiniasklaidos ir dėl šios informacijos savivaldybėje atliekamas tyrimas, tad savo įvertinimą žadėjo pateikti jam pasibaigus.

Jis taip pat informavo, kad nustačius, jog buvo padarytos „atsakingų asmenų klaidos“, jie bus įvertinti. Tačiau A.Zuokas taip pat sakė manantis, kad svarbiau ne išsiaiškinti kaltuosius, o imtis priemonių, kad taip nebenutiktų.

„Suprantama, kad tai, kas vyksta, taip neturėtų būti. Didesnis klausias - kaip padaryti, kad taip nebūtų. Mes nesame sovietinė valstybė ir mes negalime sukontroliuoti, ką žmogus daro laisvu laiku, vasarą ar panašiai. Čia daugiau įsitikinimų, auklėjimo reikalas“, - sakė A.Zuokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.