A. Butkevičius: „Ebolos iššūkiui Lietuva pasiruošusi“

Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius duodamas interviu radijo stočiai „Laisvoji banga“ teigė, kad Lietuva pasiruošusi pasitikti Ebolos viruso iššūkį.

Ebolos virusas plinta vis plačiau.<br>AP nuotr.
Ebolos virusas plinta vis plačiau.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-14 16:59, atnaujinta 2018-01-27 08:44

„Pasiruošimas yra pradėtas. Aktyviai dalyvaujame tarptautinėje medicinos organizacijoje, kurioje vyksta situacijos aptarimai sveikatos ministrų lygmeniu. Kiek žinau, mūsų sveikatos ministrė buvo Jordanijoje, kitose šalyse, stebi procesą. Taip pat planuojam iš Vyriausybės rezervo fondo skirti lėšų, papildomoms priemonėms. Jeigu Lietuvoje atsitiktų toks įvykis, keturios ligoninės ir jų medikai pasiruošę priimti užsikrėtusius Ebolos virusu“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

Anot A. Butkevičiaus, tam parengtos ligoninės Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pasiteiravus apie euro įvedimo proceso eigą, ministras pirmininkas tvirtino, kad lemiami sprendimai buvo priimti Briuselyje liepos 23-iąją dieną.

„Tvirtai laikausi pozicijos, nes pats iškėliau šią mintį ir pareikalavau Lietuvos banko neatidėlioti šio reikalo. Vyko didelė diskusija, kurioje dalyvavo ne tik Lietuvos banko atstovai, bet ir finansų ministras. Buvo prieita išvados, kad esant politiniam sprendimui, – euras bus. Todėl galiu drąsiai teigti, kad euras Lietuvoje nuo kitų metų sausio 1 d. – bus “, - kalbėjo A. Butkevičius.

„Tarptautinis valiutos fondas atvyko į Lietuvą tuo metu, kai aš tik išvykau į Jungtines Amerikos Valstijas. Kiek žinau, raportas yra labai geras. Išsakyta pastabų dėl struktūrinės reformos mokesčių sistemai. Palengva visa tai įgyvendinsime ir pasieksime užsibrėžtų tikslų. Nėra visiškai aišku ar mūsų prognozė dėl įvestų Rusijos sankcijų bendram vidaus produkto augimo lėtėjimui atsilieps 0,4 proc., 0,8 proc. ar 0,1 proc. Todėl stipriai dirbame su naujomis rinkomis. Tikiuosi, kad viskas klostysis sėkmingai. Esu optimistas“, – teigė ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.